Lån til renovering

Trænger din bolig til en opfriskning eller udvidelse? Se dine muligheder.

  • Få tilbud på lån til renovering med lav rente
  • Find det lån der passer bedst, til din økonomi og behov
  • Indhent tilbud på lån gratis og uforpligtende hos Mybanker

Indhent tilbud

lån til renovering hero

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Sådan fungerer det

Du skal igennem nogle få step, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt den rette bank for dig.

Fortæl om dine behov og ønsker

Udfyld vores formular med dine behov, ønsker og din nuværende økonomi.

Vi indhenter tilbud fra banker der matcher

Vi finder de banker, der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

Vælg den bank der passer dig

Vælg det tilbud som passer bedst til dig, og skift herefter nemt til din nye bank.

lån til renovering illustration

Find det rette lån til renovering af din bolig

Hos Mybanker, er vi interesseret i at gøre det nemt for dig at udleve dine boligrenoveringsdrømme.

Ansøg via Mybankers platform, så sørger vi for, at indhente tilbud på lån. Du har altid mulighed for, at tage en snak med os, hvis du skulle ligge inde med nogle spørgsmål til processen.

Det er helt gratis og uforpligtende at benytte Mybanker.

Indhent tilbud

lån til renovering - fordele ved at finansere renovering illustration

Fordele ved at finansiere renovering

  • Økonomisk fleksibilitet: Du har mulighed for at fordele udgifterne over en længere periode.
  • Øget ejendomsværdi: Investering i renovering kan ofte øge boligens markedsværdi.
  • Skræddersyet hjem: En renovering giver dig mulighed for at tilpasse dit hjem, efter dine personlige ønsker og behov.

Ofte stillede spørgsmål - Renoveringslån

Sådan fungerer et lån til boligrenovering

Der findes flere muligheder, hvorpå du kan finansiere renovering eller forbedring af din bolig. Det bedste valg af finansiering, afhænger af din økonomi samt dine specifikke behov og ønsker. Herunder kan du se nogle af de finansieringsmuligheder, du har.

lån til renovering - forhåndslån illustration

Forhåndslån

Forhåndslånet er i bund og grund et helt almindeligt realkreditlån, som optages inden byggearbejdet påbegyndes. Lånet baseres på en vurdering af ejendommens forventede værdi efter de planlagte renoveringer.

Banken stiller derefter et lån til rådighed med den forventning om, at boligens værdi stiger, og lånet sikres med pant i boligen. Forhåndslån kan optages, og er særlig relevant, ved nybyggeri eller større tilbygnings- og byggeprojekter.

Fordele ved at tage et forhåndslån: 

  • Øjeblikkelig udbetaling: Få adgang til dit realkreditlån ved starten af bygge- eller renoveringsprojektet.
  • Dæk løbende regninger: Brug lånet til at håndtere udgifter undervejs i projektet.
  • Renter og afdrag fra starten: Begynd at betale renter og afdrag fra start.

Ulemper ved at tage et forhåndslån:

  • Renter og afdrag i byggeperioden: På forhåndslånet skal der betales renter og afdrag på hele lånet under byggeperioden.
  • Ekstra omkostninger: Hvis projektet undervejs ændres, kan der komme ekstra omkostninger, og projektet kan hermed blive dyrere end planlagt.

Et forhåndslån giver dig mulighed for at få udbetalt dit realkreditlån ved starten af dit bygge- eller renoveringsprojekt. Denne type lån kan være en fordel, da det sikrer, at du har midlerne fra begyndelsen, hvilket kan være afgørende for at dække løbende regninger og udgifter undervejs i projektet.

Du skal være opmærksom på, at d ubetaler renter og afdrag på forhåndslånet med det samme. Derfor er det essentielt at have en klar økonomisk plan og et godt overblik over dine udgifter fra starten, for at undgå uforudsete omkostninger.

Desuden bør du i din låneaftale inkludere en klar plan for, hvordan eventuelle ekstra udgifter håndteres, hvis renoverings omkostningerne overstiger det oprindeligt budgetterede beløb. Det sikrer, at du er godt forberedt på økonomiske udfordringer, som kan opstå undervejs i projektet.

lån til renovering - friværdi illustration

Lån i friværdi

Et lån i friværdi er, hvor du låner penge, med sikkerhed i din boligs friværdi. Friværdien er forskellen mellem boligens aktuelle værdi og den restgæld, du har på dine eksisterende lån.

Hvis din bolig er steget i værdi, eller du har betalt en stor del af dit eksisterende lån, vil du have friværdi, som kan belånes.

Indhent tilbud

Fordele ved at bruge friværdi:

  • Udnyt friværdi: Brug den ekstra værdi i din bolig til at finansiere renovering.
  • Større lånebeløb: Du kan låne større beløb, da det er baseret på din boligs friværdi.
  • Fleksibilitet: Pengene kan bruges til mange fordele.
  • Lavere rente: Fordi lånet er sikret i din ejendom, er renterne ofte lavere sammenlignet med for eksempel forbrugslån.

Ulemper ved at bruge friværdi:

  • Øget gæld: Din gæld øges, hvilket kan påvirke din økonomiske stabilitet – især hvis boligmarkedet falder, eller din indkomst reduceres.
  • Øgede boligomkostninger: Når du optager et lån i din friværdi, øger du din månedlige ydelse.
  • Længere løbetid: Lånet kan have en længere løbetid, hvilket betyder, at du kan blive bundet til lånet i mange år fremover.

Hvis du har friværdi i din bolig, kan du bruge den til at finansiere din boligrenovering ved at omlægge den til et realkreditlån. Det betyder, at du øger dit eksisterende realkreditlån baseret på den ekstra værdi, din bolig har opnået. Du omlægger dit realkredit for at øge lånet.

De penge, du får fra det nye lån, kan du bruge til at betale for renoveringsprojekter. Dette gør det muligt at forbedre din bolig, uden at skulle finde nye lån, eller spare op først.

lån til renovering - forbrugslån illustration

Forbrugslån

Forbrugslånet er et privatlån, der typisk bruges til at finansiere privatforbrug, såsom køb af elektronik, møbler, rejser eller andre udgifter.

Forbrugslån er et lån uden sikkerhed, hvilket betyder, at du ikke stiller sikkerhed, som du for eksempel gør ved realkreditlån, hvor pant i ejendommen fungerer som sikkerhed for lånet.

Indhent tilbud

Fordele ved et forbrugslån:

  • Hurtig udbetaling: Få pengene hurtigt udbetalt.
  • Ideelt til mindre projekter: Forbrugslån er velegnet og oplagt til mindre renoveringer.
  • Fleksibilitet: Tilbyder fleksibilitet, da lånet ikke er øremærket en specifik renovering.
  • Tilgængelighed: Mange långivere tilbyder forbrugslån, hvilket giver mulighed for at sammenligne tilbud og finde det lån, der passer bedst til dine behov

Ulemper ved et forbrugslån:

  • Højere rente: Eftersom et forbrugslån ikke er sikret med pant, er renterne ofte betydeligt højere end ved et lån med sikkerhed, hvilket kan gøre dem dyrere i det lange løb.
  • Kortere løbetid: Mange forbrugslån har kortere tilbagebetalingsperioder, hvilket kan resultere i høje månedlige ydelser, der kan belaste din økonomi.
  • Gebyrer og omkostninger: Mange forbrugslån kommer med oprettelsesgebyrer, administrationsomkostninger eller andre skjulte gebyrer, der kan gøre lånet dyrere end først antaget.

Hvis du har friværdi i din bolig, kan du bruge den til at finansiere din boligrenovering ved at omlægge den til et realkreditlån. Det betyder, at du øger dit eksisterende realkreditlån baseret på den ekstra værdi, din bolig har opnået.

De penge, du får fra det nye lån, kan du bruge til at betale for renoveringsprojekter. Dette gør det muligt at forbedre din bolig, uden at skulle finde nye lån, eller spare op først.

Hvilke boligforbedringer kan jeg låne til?

Skal din bolig udvides, køkkenet optimeres, eller badeværelset fornyes? Med et lån til boligrenovering kan du finansiere stort set alle typer forbedringer.

Udover at forbedre din bolig, øger disse renoveringer ofte også værdien af dit hjem. Nedenfor finder du eksempler på, hvad du kan bruge et lån til boligforbedringer til.

Lån til renovering af hus 

Med et lån til renovering af hus kan du forvandle dit hjem, hvad enten det handler om at bygge en ny tilbygning, modernisere køkken og badeværelse eller opgradere boligens indvendige og udvendige stand. Mulighederne er mange, og lånet kan tilpasses dine specifikke behov.

Lån til klimasikring & energioptimering 

Hvis du vil energioptimere din bolig eller sikre den mod klimaforandringer, kan et lån til klimasikring og energioptimering være det rigtige valg.

Lånet kan finansiere projekter som isolering af ydervægge, udskiftning af gamle vinduer og døre for at mindske varmetab, eller installation af solceller og energieffektive varmeanlæg.

Klimasikring kan også omfatte dræn og regnvandsfaskiner for at beskytte mod oversvømmelser. Hvis du vil investere i grøn vedligeholdelse, kan lånet bruges til at fjerne gamle brændeovne eller til udvendigt malerarbejde. Du kan også opsætte en ladestander til elbiler og gøre din bolig mere fremtidssikret.

Hvis du skal energirenovere dit hus, kan du søge om tilskud via Energistyrelsens energipulje.

Lån til nyt tag

Har dit tag brug for reparation, eller skal det udskiftes helt? Et lån til et nyt tag, kan hjælpe dig med at finansiere både større reparationer og fuldstændig udskiftning.

Et nyt tag kan forbedre boligens energivenlighed og øge dens værdi, samtidig med at det beskytter mod fremtidig skade fra vejret.

Lån til boligforbedringer

Ønsker du at give din bolig et friskt pust, med maling eller småreparationer? Et lån til boligforbedringer kan dække alle typer opgraderinger, hvad end det handler om indvendig eller udvendig vedligeholdelse.

Små forbedringer kan hurtigt løfte boligens udseende og komfort, samtidig med at de kan forlænge dens levetid.

Lån til gulv

Skal du lægge nye gulve eller reparere de gamle? Med et lån til gulv, kan du finansiere alt fra lægning af nye gulvbelægninger til renovering af slidte gulve.

Uanset om du vælger trægulve, klinker eller vinyl, kan et nyt gulv forbedre både æstetikken og funktionaliteten i dit hjem.

 

Lån til renovering af andelsbolig

Når du ønsker at renovere din andelsbolig, kan du optage et specifikt lån til formålet, kaldet et andelsboliglån. Dette lån fungerer lidt anderledes end traditionelle boliglån, da du som andelshaver ikke ejer boligen direkte, men en andel af boligforeningen. Lånet bliver derfor ikke sikret med pant i selve boligen, men i din andel.

Et lån til renovering af andelsbolig kan bruges til projekter som nyt køkken, badeværelse, gulvlægning eller energiforbedringer som isolering og vinduesudskiftning.

Banken vurderer lånets størrelse ud fra værdien af din andel samt din personlige økonomi. Når lånet er godkendt, kan du frit bruge pengene til renovering, hvilket kan øge både din boligs komfort og dens fremtidige salgsværdi.

Lånet afdrages som et almindeligt lån med faste ydelser, og det er vigtigt at vælge en løsning, der passer til din økonomi og dine renoveringsplaner.

Sådan foregår processen, når du skal låne til renovering

Fortæl os om dine behov og ønsker

Når du skal låne til renovering, starter du med at udfylde din ansøgning her. Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge gennem Mybanker. I ansøgningen skal du indtaste informationer om dig og din økonomi.

Vi har sørget for at de oplysninger, vi får fra dig, stemmer overens med de oplysninger, pengeinstitutterne skal bruge.

Vi indsamler tilbud fra banker der matcher dig

Når ansøgningen er udfyldt, sender vi den videre til vores samarbejdsbanker, som herefter tager en kreditvurdering af dig og din økonomiske situation.

Bankerne kan ikke se, hvad du betaler af nuværende rente i din bank, når de afgiver deres tilbud. Derfor stræber de efter at give dig det bedst mulige tilbud.

Vælg den bank der passer dig

Når alle banker har givet svar, er valget om hvilken bank du ønsker at optage lånet fra op til dig. Vi anbefaler, at du vælger det lån, der passer bedst til din økonomi og behov. Alle lånetilbud er uforpligtende, og du bestemmer selv, om du vil gå videre med en eller flere banker.

Lån til renovering - proces