Byggelån eller byggekonto?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #93863
    AnonymForfatter

    Vi skal have udskiftet hele overetagen og bygget en tilbygning – fastsat penge tilrådighed 600.000,00kr. fra vores bank og Realkredit Danmark. Hele beløbet samt nuværende kreditforeningslån laves om til et enkelt og alm fastforrentet 3.5 % obligatioslån hos Realkredit Danmark med afdrag.Helt konkret betyder det, at vi ikke har banklån af nogen art!! Tegninger og byggestyring er næsten på plads. Vi er blevet præsenteret for 2 forskellige måder, at få pengene “serveret" på gennem processen. Byggekonto eller et byggelån.

    Vores projekt skal forløbe således:

    Overetagen og tilbygningen laves i en periode på 8 -10 uger af firmaer. Afsluttes start af dec. 2013.

    Herefter skal vi selv stå for ombygning af hele stueetagen, køkken, entre og stue. Igangsættes til foråret 2014 og færdiggøres sommeren 2014.

    Vi har fået følgende mdt. udmeldelse fra Bank og Realkredit Danmark. “Når tagetage og tilbygning er afsluttet kan I få restbeløbet til udbetaling så I kan lave resten løbende"

    Hvilke 2 lånemuligheder foreslår I at vi bruger gennem processen??

    Realkredit Danmarks formulering på de 2 typer af lånemuligheder:

    Byggekonto
    Med en byggekonto vælger du at få udbetalt realkreditlånet allerede ved byggeriets start. Provenuet fra dette lån indsættes på en byggekonto, og efterhånden som byggeriet skrider frem, bliver beløbet fra byggekontoen udbetalt. Realkreditlånet bliver udbetalt mod en garanti fra din bank, fordi byggeriet ikke er færdigt endnu, og vi har derfor ikke sikkerhed (pant) for de penge, vi har lånt dig.

    Når du vælger en byggekonto, skal du betale ydelser på realkreditlånet i byggeperioden. Når byggeriet er færdigt, skal det besigtiges. Hvis ejendommen ikke har opnået den forventede værdi, kan vi kræve forhåndslånet nedbragt. Hvis forhåndslånet skal nedbringes, vil finansieringen typisk kunne foretages med et banklån.

    Byggelån
    Med et byggelån vælger du at få udbetalt realkreditlånet, når byggeret er færdigt. Et byggelån kan på visse områder sammenlignes med en kassekredit. De penge, du skal bruge til at betale håndværkerne, bliver trukket på byggelånet, når du har behov for det. Når byggeriet er færdigt, skal provenuet fra det endelige lån dække saldoen på kassekreditten.

    Det er vigtigt, at du samtidig overvejer at kurssikre det endelige lån. Hvis du ikke kurssikrer, er der risiko for, at lånets provenu ikke kan dække saldoen, når byggeriet er færdigt. Vælger du at kurssikre lånet, får du et fradrag i kursen.

    Når du har optaget et byggelån, betaler du ikke ydelse på et realkreditlån under byggeriet. Det skyldes, at du først optager det endelige realkreditlån, når byggeriet er færdigt.

    #201016
    HalliHalloForfatter

    Det er jo lidt komplicerede og generelle spørgsmål du stiller, men du må da i din bank allerede nu have fået lavet beregninger på hvad de 2 forskellige muligheder vil koste dig, herunder ikke mindst fordele og ulemper. Det burde du jo ligesom oplyse lidt om før du spørger, det ville jeg da som det første gøre i din situation, og ikke bare skrive bankens produktblad af.

    Jeg ved godt det er thvs´s domæne, men han er nok på ferie siden han ikke for længst har givet dig det rigtige råd.

    Personlig ville jeg nok vælge et byggelån og så kurssikre, men er smag og behag.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.