Skal man afdrage eller sætte penge ind på en opsparing?

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
  • Thorsten SchuchForfatter
    Indlæg
  • #96023
    Thorsten SchuchForfatter

    Overvejer at købe bolig. Har sund økonom og styr på budget hvor alle udgiftet til biler og børn er medregnet.
    Har råd til både dyr bolig og alle former for lånetype samt afdrag.

    Jeg kan egentlig godt lige tanken om at afdrage på realkreditlånet, dels fordi man sparer op i boligen og fordi bidragene er billigere.
    Har dog lidt et problem med at jeg på et senere tidspunkt skal optage et tillægslån for at få adgang til min friværdi. Det kan jo være at man om 10 år skal have 200.000 til et nyt tag eller anden investering. Kan se at det hurtig koster mellem 15.000 til 20.000 kr at oprette et tillægslån. Synes det er dyrt og kan nok godt lige at have adgang til nogle kontanter.

    Hvad er jeres holdning til køre med afdragsfri realkreditlån og sætte de sparede penge ind på en opsparing?
    Eller kan det godt betale sig at have en del som prioritetslån?

    #228940
    testForfatter

    at afdragsfrilåner for dyre i bidrag og at rente på opsparing er nul

    tag lån med afdrag

    hvis du kan finde et billigt nok prioritets lån er det også en mulighed.

    #228944
    BadboyForfatter

    Hvis din tidshorisont er 10 år. Så vil jeg da anbefale at afdrage på gælden. Vi kender ikke reglerne for belåning eller værdien af din ejendom om 10 år. Så du risikere ved at vælge afdragsfrihed at ejendommen om eksempelvis 10 år.

    #228998
    René Poulsen (3)Forfatter

    Man må jo ikke reklamere her på siden, så derfor vil jeg omtale – – – – – – -modellen uden at sætte rette navn på.
    Det er muligt at kombinere et fastforrentet lån med afdrag og en prioritetskredit, hvor renten er den samme som rente- og bidragssats på realkreditlånet. Kreditten kan bruges til at finansiere afdrag på realkreditlånet, hvis man ønsker det. Man har altså fleksible afdrag på lånet. Man kan også indbetale afdragene på en indlånskonto, som du efterspørger. Her tilbyder vores bank en konto, hvor renten er 0,25 % lavere end renten på kreditten. Det koster altså et rentetab på 250 kroner om året pr. 100.000 kroner, som står på kontoen.
    Der er store 2 fordele ved – – – – – – -modellen. Man sparer bidragstillægget for afdragsfrihed og man slipper for den dårligere kurs på lån uden afdrag.
    Prioritetskreditten har fast rente i de 5 år den løber ad gangen.
    Man kan lave – – – – – – -modellen med alle fastforrentede lån 10-15-20 og 30 år og renten på prioritetskreditten følger renten på alle, altså 0,5 % + bidrag, 1% plus bidrag, 1,5 % plus bidrag og 2% plus bidrag.

    #229000
    Thorsten SchuchForfatter

    Tak for input René, det lyder som en meget billig og flekibel løsning. Jeg må lige finde ud af hvad det er for en bank du taler om.
    Det eneste som jeg ikke forstår er at prioritetskriditten kun har har en fast rente i 5 år. Hvordan findes renten efter det? Det fleste har jo et lån med fast rente i 30 år.

    #229002
    René Poulsen (3)Forfatter

    Hej Thorsten.
    Renten er kun fast i 5 år, fordi kreditten løber i 5 år ad gangen. herefter skal der laves en ny aftale.
    Ordningen skal ses, som en del af vores samlede koncept, som er aktiv gældspleje. Vi forventer, at kreditten kan nulstilles, hver gang realkreditlånet konverteres, men vi kan ikke garantere, at kreditforeningen vil belåne ejendommen op igen. Man kan altså sige, at en del af finansieringen løbende ændres til et F5 lån. Hvis ordningen udnyttes fuldt ud, altså hvis man slet ikke afdrager, så udgør gælden på kreditten ca. 15 % af den samlede gæld efter 5 år. Vores anbefaling er dog, at man som minimum bruger bidragsbesparelsen til at afdrage.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.