Afslag på boliglån pga. Kort sygemelding

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #95278
    AnonymForfatter

    Må en bank give afslag på boliglån efter at man har været sygemeldt i 6 uger uden at komme på sygedagpenge? I redegørelsen står der at banken skal indregne større forsigtighed i indtægtsgrundlaget?

    #220650
    EmerpusForfatter

    En bank må give afslag med den begrundelse de vil. De bestemmer selv deres kreditpolitik. Du bestemmer også selv, hvem du vil låne penge.

    #220666
    morsdrengForfatter

    Ikke alle begrundelser er lige gode når en bank skal give afslag på en ansøgning om lån.

    Forbrugerombudsmanden har for nogle år siden udtalt , at et PI ikke må give afslag ALENE på grund af ansøgerens alder, hvilket modsætningsbevis betyder, at et afslag skal begrundes med konkrete og saglige grunde, som f.eks. ansøgers indkomst- og/eller formueforhold, lavt rådighedsbeløb, usikker indkomst m.fl.

    Om forbrugerombudsmanden vil have samme holdning til et afslag der ALENE begrundes i ansøgerens sygdom vides ikke. Men trådstarters spørgsmål henviser til en redegørelse, som må fremgå af bankens skriftlige afslag, hvorefter begrundelsen ser ud til at være usikkerhed vedrørende indkomstgrundlaget.

    Men som allerede oplyst, er det alene banken der bestemmer om den vil yde et lån. Et man utilfreds med afslaget, kan man kun klage over dette til BR, dennes chef eller evt. til bankens klageansvarlige, men sandsynligheden for at man vil omgøre bankrådgiverens afslag er meget lille. Indbringes et afslag på lån, kredit eller akkord for PI-ankenævnet eller Realkredit-ankenævnet, vil klagen blive afvist.

    Hvis du fortsat ønsker at optage et boliglån, bør du derfor forsøge dig i et andet PI. Når din nuværende bank øjensynligt ikke “tør" yde dig et boliglån, bør du af hensyn til dig selv overveje, om du i det hele taget bør optage lånet.

    #220670
    EmerpusForfatter

    Ok, du har ret, der er selvfølgelig nogle basale regler i forhold til diskrimination, som man skal overholde, men i praksis ændrer det jo ikke noget.
    Mit bedste råd hvis får et afslag, er spørge hvad der skal til, før man kan få lånet (eller hvad det ellers er man får afslag på). Så kan man få en konstruktiv dialog og noget konkret at arbejde efter. Og selvom man er uenig, så prøv at holde en god tone. Rådgiveren, eller hvem man ellers sidder overfor, bliver sjældent mere samarbejdsvillig af, at man bliver sur og besværlig.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.