Ejerpantebrev.

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • BarneysForfatter
    Indlæg
  • #96095
    BarneysForfatter

    Hejsa.
    Er af nogle venner son er blevet skilt for noget tid siden blevet tilbudt deres hus ved at overtage restgælden på huset. Har snakket med kreditforeningen der har lånet, og de fortæller at en gældsovertagelse på hus sidestilles med køb, og derfor kan man kun overtage 80% af restgælden. I det her tilfælde kommer vi til at mangle ca 225.000.-. Dog er der et ejerpantebrev i huset som ikke er udnyttet, det er på 200.000.-
    Kan jeg som kommende køber, gå ind og gøre brug af pantebrevet til de 200.000 af de 225.000 som vi mangler til al restgælden

    #229460
    KrisserForfatter

    Du kan godt overtage ejerpantebrevet for at spare lidt i tinglysning. Du skal dog stadig finde en bank der vil låne dig pengene. Banken vil kræve, at du selv har fem procent af købesummen.

    #229462
    morsdrengForfatter

    Det burde være indlysende, at du kun kan overtage dine venners hus ved at købe dette. Det er lige så indlysende, at du ikke vil få ud af kun at overtage dine venners gæld og ikke deres aktiv – huset.

    Ifølge dine oplysninger udgør gælden til kreditforeningen og den kontante købspris ca. 1.125.000 kr. Et salg forudsætter altid, at panthaverne kan godkende salgsprisen, men dine oplysninger tyder på, at det kan kreditforeningen.

    Dernæst skal du være i stand til at finansiere købesummen + handelsomkostningerne. Her har du ganske rigtigt fået oplyst, at realkredit- belåningen maksimalt udgør 80% af den godkendte købspris og at der nu stilles krav om, at køberen selv skal betale 5% af købsprisen, der i det aktuelle tilfælde udgør godt 56.000 kr. Et ejerpantebrev på 200.000 kr. kan benyttes som sikkerhedsstillelse overfor en långiver, men giver dig ikke automatisk ret til at låne beløbet. Har du de ca. 56.000 kr. og kan du finansiere den resterende del af købesummen?

    Køb af huset forudsætter endvidere, at der udfærdiges en købsaftale med betingelserne og vilkårene for huskøbet og efterfølgende laves et skøde som tinglyses. Først når dette er sket er du ejer af huset og dine rettigheder er beskyttet mod andre, f.eks. sælgernes kreditorer.

    Selv om du køber huset privat og uden medvirken af ejendomsmægler, bør du INDEN du indgår en bindende handel have modtaget samme dokumentation som hvis der havde medvirket en mægler. Har du modtaget denne dokumentation og/eller er du selv i stand til at fremskaffe og vurdere denne?

    Ved køb af fast ejendom er der fortrydelsesret, som du som køber skal være gjort bekendt med og det samme er tilfældet, hvis sælgerne vil gøre brug af forbrugerbekyttelseslovens regler og fremlægger tilstands-, og elrapport samt energimærke.

    Du kommer ikke uden om sagkyndig assistance INDEN du indgår en bindende aftale , til fremskaffelses af og vurdering af husets dokumenter og til den evt. efterfølgende udfærdigelse af købsaftale, skøde og selve tinglysningen.

    #229466
    BarneysForfatter

    Vil sørme da ikke overtage gælden uden at tage huset med

    #229468
    testForfatter

    Også er der ikke engang sikkert at huset til den tilbudte pris er en god handle. Det lyde umiddelbart så besnærende, bare at at overtager gælden. Er huset prisen værd ?

    #229470
    BarneysForfatter

    Altså huset er det værd, for os.
    Og restgælden i huset svarer til den værdi det har. lånet er ca 6 år gammelt og køre afdragsfrit i lidt over 4 år endnu. Hvis de satte huset til salg på alm vilkår vil salget æde den evt fortjeneste der ville være, da der kun er små 40.000 i friværdi nu.
    Kunne jeg bruge det pantebrev på køb af gælden og indfri det på de 4 første år, kan vi få det til at hænge sammen ved “overrtagelse af gælden,
    Men det ser ud til at der er kommet andre regler på området, for vi har undersøgt det før og der kunne man overtage det hele, idag er det de 80% man kun kan “få" ved gældsovertagelse..
    Det lader til at udgiften idag ved overtagelse er næsten den samme som ved alm køb..
    Og det lyder til man også skal have energirapport og diverse papirer med ?

    #229472
    testForfatter

    Der nogen ting der er lovproligtige ja men man spare stadig et ejdomsmæglere sæler og markedsføringen. Hvis jeg var dig villle jeg lave et budget og tale med min bank. Har du de 5pct ? Når der er evt efter bankens ja skal handles tager du dig en advokat der kan hjælpe dig videre. Du kan ogås få advokaten til at gi dig et overslag over hvad han eller hun koster,

    #229474
    morsdrengForfatter

    Til orientering vil udgifterne til udfærdigelse af tilstands-, elrapport og energimærke samt til ejerskifteforsikring koste ca. 20.000 kr. Alene stempel og tinglysningsafgift i forbindelse med skødets tinglysning vil koste ca. 8.500 kr,. mens du skal regne med at betale mellem 7.500-10.000 kr. til en advokat for at berigtige handelen, indhentning af og gennemgang af ejendommens dokumenter samt for udfærdigelse af købsaftalen. Hertil kommer yderligere gebyrer bl.a. for overtagelse af gælden i kreditforeningen.

    At undlade at fremlægge tilstands- og elrapport samt tilbud om ejerskifteforsikring for at “spare" udgifter hertil, kan kun frarådes.

    Du og sælgerne skal derfor kunne fremskaffe ca. 40.000 kr. til dækning af handelens omkostninger. Hertil kommer din egenfinansiering på 5% af købsprisen eller ca, 56.000 kr. Kan I det?

    .

    #229480
    testForfatter

    jeps og bare til orientering er det jo stadig ca 90.000 kr billigere ind at brug en ejendomsmægler.

    Så budget og et kik på kistebunden og så en tur i banken. Hvis du vil ha det hus læser det ikke problemere at blive ved med at taste.

    Men jo du skal a finansiering på plads. Held og lykke

    #229490
    morsdrengForfatter

    At der spares udgift til ejendomsmægler har trådstarter, som er mulig køber, ikke megen gavn af. Tværtimod skal han betale egen rådgiver for at fremskaffe handelens papirer og godkende disse samt udfærdige købsaftale, som ellers ville være skaffet og lavet lavet af sælgers ejendomsmægler.

    I øvrigt ligger et mæglersalær på 90.000 kr. på noget nær det dobbelte af hvad man i byer Syd for Kongeåen kan forhandle sig frem til for ejendommen til en pris på 1.1 og 1.2 millioner.

    #229502
    testForfatter

    Det afhænger jo fuldstændigt af hvordan man fordeler den besparelse.

    Påstande om at ejendomsmægler priser i et givet område af DK kan forhandles ned til det halve er bare en gang løst internet vrøvl-

    I øvrigt er der meget store forskelle på omsætning hastigheden af boliger i det nævnte område.

    Men nok om dit negative skriv, Barneys skal ha lagt et budget, opgjort sin formue og til møde med banken.

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.