HVORFOR IKKE F5 ?
-
AnonymForfatter20-11-2009 20:23
Indlæg
-
20. november 2009 kl. 20:23 #90549AnonymForfatter20-11-2009 20:23
Vi er to voksne, den ene studerende, og to små børn. Vi har ambitioner om inden for de næste par år at rejse i op mod 6 mdr. for at opleve verden. Herefter er vi lune på ideen om at rykke teltpælene op og flytte på landet.
Vi har en lækker villalejlighed (90m2) på amager med en restgæld på 1.568000 kr. hos totalkredit. Afdragsfrit f1 lån, nu snart på 5. år. Sidste dec. endte vi på 5,1 %. Så vi har prøvet hele turen.Men hvad skal vi vælge til refinansieringen?
-Skal vi fortsætte i et 1 årigt og få den lave ydelse, der giver os den bedste forudsætning for at spare op til rejsen og så acceptere at renten de kommende år formentlig vil stige igen.
-Eller skal vi hoppe på det 30 årige fastforrentede, fordi det er nede på 5 % og kun bliver en anelse dyrere end hvad vi sidder for nu. Det vil blive noget strammere at spare op til at rejse, men så sidder vi med et godt lån hvis vi skal sælge lejligheden om et par år.
-Eller skal vi prøve f5 fordi vi tror på at renten passerer de 3,3 % som det ligger på nu, i løbet af de næste par år og det dermed bliver et billigt lån at sidde med. Vi får desuden en god besparelse i de mdr. udgifter i forhold til nu, og hvis vi alligevel skal købe ny bolig inden for de næste fem år så skal vi jo også have et nyt lån, til en ny rente.Vi følger en del med herinde men føler os alligevel en anelse rådvilde.
Hvad koster det at opsige et f5 i utide hvis vi vil flytte inden da.
Hvor vigtigt er det at have et godt lån(evt. 5 % fastrente) i sin lejlighed når den skal sælges?
Hvorfor anbefaler ingen f5 ?Amar´kanerne
21. november 2009 kl. 16:49 #147912AnonymForfatter21-11-2009 16:49F2,3,4,5 osv. sørger for en lav og kendt ydelse for en lidt længere periode end F1. Hvis man kun skal bruge lånet i en begrænset periode, fx har tænkt sig at sælge eller indfri lånet for bestandig, er disse rigtig gode på nuværende tidspunkt.
Årsagen til at F5 generelt ikke anbefales er, fordi refinansieringen ligger så langt ude i fremtiden. Jo længere periode, jo større usikkerhed om renten og jeres fremtidige husleje. Da renteniveauet ikke kan blive meget lavere, vil renten stige igen og husk selv på efteråret 2008, hvor renten steg på ganske kort tid, indtil regeringen kom til undsætning. Derfor er F1 mere sikker, idet i får den laveste ydelse nu og her og i kan hurtigere tilpasse lånet til renteniveauet.
Derudover egner rentetilpasningslån sig ikke særlig godt til førtidig indfrielse, fordi kursen ofte er over 100 og hvor meget over, det er uvist. For fastforrentede realkreditlån vil kursen ligge under 100, hvis renten er steget, hvilket gør lånet billigere at indfri. Jo højere rentestigninger, jo lavere indfrielseskurs. Omvendt hvis renten er faldende og kursen stiger til over 100, kan dette lån altid indfries til maks. kurs 100. Dette skal så ses i forhold til den ydelsesbesparelse, som man har haft på rentetilpasningslånet
Hvis ellers i har friværdi, burde i have råd til at tage et rentetilpasningslån, så i kan få sparet op til jeres drømmerejse. Men pas på med de længere løbetider, hvis i ikke er sikre på, at i skal flytte/kan få boligen solgt. Tag evt. et kig på renteloftslånene, som så småt er ved at åbne igen.
-
ForfatterIndlæg
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.