økonomisk rådgivning?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #87533
    AnonymForfatter

    hvis man som pensionist havde 2 mill.kr som man skulle leve af de næste 10 år og regner med at bruge 200000kr p.a. hvordan skulle pengene investeres med så lille risiko som mulig – hvor “uvildig" er ens økonomisk bankrådgiver? tjener banker ikke noget på statobligationer? – hilsen anonym

    #110102
    AnonymForfatter

    Hvis du ønsker “så lille risiko som muligt" hedder det vel at fordele beløbet på 7 forskellige bankers opsparingskonti (indskydergarantien dækker op til 300.000), idet jeg går ud fra at rate- og kapitalpension er for sent for dig.

    I alle praktiske sammenhænge har obligationer dog “tilstrækkelig lille risiko" så det kan anbefales.

    Bankerne tjener penge både på at sælge dig obligationer og på at have dem liggende i depot. Men det du tænker på er nok investeringsforeninger som også er et rimeligt risikofrit alternativ, i al fald de obligationsbaserede. Men her er omkostningerne (bl.a. til bank-provision) større, så investeringsforeninger baseret på danske obligationer er simpelthen ikke anbefalelsesværdige.

    Der findes ikke uvildige rådgivere i banken. De er sælgere. Det er gratis at lytte til dem, men vurdér det de siger og spørg til alt det du ikke forstår. Og lad så være med at rette dig efter det lige straks – spørg en anden.

    Men det burde være strafbart at sælge folk investeringsbeviser paseret på danske obligationer. Mit bud til dig (m,en jeg kender ikke alle forudsætningerne) er at købe et par 3-4% mellemlange danske obligationer. Sunde, men ikke specielt nervepirrende papirer

    #110110
    AnonymForfatter

    Nej, der er ikke stor forskel på bankernes indtjening = investorernes omkostninger mellem stats- og realkredit-obligationer.
    Generelt har statsobligationer måske en marginalt ‘bedre lyd’, så de er en smule dyrere – ikke meget.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.