Mundlig aftale

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #90585
    AnonymForfatter

    Vi har et 6 % afdragsfrit lån hos nordea (Betaler 8000 om mrd) og vi lavede en aftale med vores gamle bankrådgiver om at det skulle være afdragsfrit til jeg var udlært (På revilidering pga sygdom)men nu har vores nye bankrågiver meldt ud at vi skal betale fuld ydelse fra Januar af og det har vi bare ikke råd til.

    Vi var nede i banken og snakke med vores gamle rådgiver og her aftalte vi det med løbetiden på afdragsfri lån og han sagde at det skulle han nok sørge for, men det har han åbenbart “glemt" alt om, så hvordan er vi stillet nu, for man siger jo at en mundlig aftale er lige så bindende, som en skriflig…

    Lige en anden ting, vi har søgt rundt på nettet om realkreditlån og har fundet yd af vi faktisk har et dyrt lån, andre betaler det havle om måneden end vi gør, men nordea vil ikke omlægge vores lån og vi kan ikke skifte bank pga for lille rådighedbeløb om måneden, er der noget vi kan gøre??

    Vi har et lån på 1.345.000 på 6 % afdragfrit og der betaler vi 24000 i kvatalet, nogen gode råd??

    #148362
    AnonymForfatter

    En mundtlig aftale er kun noget værd hvis begge parter enten overholder aftalen, eller hvis du kan bevise at du har en aftale.

    Hvis Nordea siger at der ikke foreligger nogen mundtlig aftale og der ikke er givet tilsagn, jammen så påhviler bevisbyrden jer.

    Det er ikke Nordea der skal bevise at der ikke eksisterer en aftale. Det er jer der skal bevise at der eksisterer en aftale.

    #148380
    AnonymForfatter

    Hej Kanikkemere,

    Det lyder til at være noget rigtig rod, I er ude i med jeres bank,

    Når jeg læser jeres nødråb, virker det på mig som, at der kan være andre ting evd realkreditlånet, som det er galt med – altså at problemet nok ikke “bare" er, om I starter afdrag på lånet i dag eller når du er udlært.

    Et godt råd vil være, at I tager et ordentligt møde med banken, og får fundet en løsning, som begge parter har mulighed for at overholde.

    For bliver der ikke fundet en god løsning for både jer og banken inden januar måned, tolker jeg det sådan, at I ikke har råd til at blive boende, og I riskerer at boligen ryger på tvangsauktion.

    Og en tvangsauktion kan næppe være i jeres interesse, ligesom det heller ikke kan være en ønskesituation for Nordea.

    INDEN MØDET MED BANKEN:
    Inden mødet skal I sørge for at lave et godt forarbejde. Og dette vil I sikkert finde, er den sværeste øvelse . også I forhold til at tage samtalen med banken!

    * Saml jeres lønsedler for de sneste 3 måneder – du må få noget fra kommunen omkring dine
    revalideringsydelse, eller hvad det nu hedder
    * Find jeres årsopgørelse SKAT 2008 frem
    * Lav et budget over jeres faste udgifter i dag – og vel at mærke ALLE faste udgifter
    * Hvis I har lån og/eller kreditter – inkl. kreditkort – andre steder end hos Nordea, så find seneste oversigt over restgælden frem
    * Find ud af, hvad I har til jer selv om måneden i dag i gennemsnit – husk børnefamilieydelse og andre indtægter
    * Find ud af, hvad I realistisk har brug for om måneden efter faste udgifter – skær unødvendige udgifter fra så som køb af lækkert tøj, køb af fladsskærme, computerspil, middage på restaurant og så videre

    Yderligere skal I gøre jer nogle realistiske tanker om, hvordan I evt. kan øge jeres indtægt:
    – Hvornår kan du realistisk forvente at komme i job, og hvad vil din realistisk forventede indtægt på det tidspunkt blive?
    – Kan din ægtefælle/samlever tage ekstra timer på jobbet – eller måske finde et ekstra deltidsjob indtil du er udlært?

    Og så lav samme øvelse med jeres udgifter i dag!
    – Hvis I har bil, er det så nødvendigt med bil fremover?
    – Har I børn i privatskole? Det kan så være nødvendigt, at de kommer på kommunalskole i en årrække
    – Og så videre

    Hvis ikke jeres økonomi – efter du er udlært, og I har omlagt jeres forbrug – er så stor, at I har et realistisk rådighedsbeløb, så I også kan vedligeholde boligen, bilen og så videre, så tag en beslutning om salg af boligen!

    Der er ingen tvivl om, at en beslutning om salg af boligen kan gøre rigtig “ondt i maven" at skulle tage. Men hvis ikke I har råd, så tag beslutningen nu, imens I selv kan bestemme. For alternativet vil være, at Kongens Foged kommer og sætter jer på gaden!

    Derved få I selv et overblik over jeres økonomi, og I kommer med et oplæg til banken med, hvad I kan bidrag med.

    Og måske nogle af tingene allerede er noget, I har hørt fra banken? Jeg kan I hvert fald ikke lade være med at få tanken, at jeres bank måske ikke ser en løsning på jeres økonomiske problemer, selvom når du bliver udlært. Det tænker jeg, fordi banken alt andet lige – lige som jer selv – vil stå bedst, såfremt I ikke kommer bagud med regningerne, og evt. får solgt boligen som en almindelig handel.

    Og under mødet med banken, så husk på, at de som udgangspunkt alene vil det bedste for jer, for det vil også være det bedste for banken. Så lyt efter, hvad de siger i banken. Spørg ind til de ting, som banken fortæller. Og sidst men ikke mindst, så tag aktion på de ting, som I aftaler med banken.
    Med andre ord, så “spil sammen med" banken og lad være at betragte dem som jeres modstandere.
    De ER nemlig jeres medspillere, også selvom I måske ikke i øjeblikket ser det sådan. Og under alle omstændigheder, så er det den bedste måde at komme ud af klemmen på"

    Og jeg er ikke så megen i tvivl om, at kommer I med et ordentligt oplæg til banken – og et ønske om at få løst jeres problemer med råd fra banken – så vil I også kunne lave en aftale med Nordea, indtil alle ændringer er ført ud i livet – altså indtil bilen er solgt, børnene startet i kommunalskole, boligen evt. er solgt og så videre.

    Rigtig megen held og lykke i banken,

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.