Bankerne snupper din rentefordel
-
AnonymForfatter08-10-2012 18:49
Indlæg
-
8. oktober 2012 kl. 18:49 #93251AnonymForfatter08-10-2012 18:49
Indenlandsk vækst er sat i stå pga idiotiet og Danske Bank er i gang med at ødelægge
RealKreditten fordi (Evjvind: Infant horribilis) skal stimulere aktionærer og hyle om SIFIhttp://www.business.dk/bank/bankerne-snupper-din-rentefordel-0
Paradoksalt nok kan Danske Banks Steen Bocian heller ikke regne den ud når han nu
taler om det faldende privat forbrug i Danmark i sin analyse i Børsen.
Ufatteligt at manden ikke kan se at når man plyndrer samfundet og kunderne!
Så er der sgu ingen der tør at bruge de sidste håndører man har tilbage når banken og realkreditten har været der!!!http://borsen.dk/nyheder/oekonomi/artikel/1/242531/danske_bank_nedjusterer_vaekstskoen_kraftigt.html
Ja Danske Bank er landsskadelig (og igen så stor og så lidt imellem ørene)
Bør åbenlyst være et oplagt emne for Finansiel stabillitet så danskerne og samfundet
kan blive en samfundssnylter(Bank ude af kontrol) kvit.Det står slemt til for danskerne i disse tider hvor en usund sektor er igang med en statslegaliseret udbytning af det danske samfund.
8. oktober 2012 kl. 19:52 #188700AnonymForfatter08-10-2012 19:52Utroligt, at bankerne ikke har fattet, at det i den grad trækker forbrug, vækst og købekraft ud af økonomien, når private kunder pludselig lænses for 15-20 mia. kr. ekstra om året til at finansiere det landsskadelige kreditsvineri blandt andet Danske Bank har lavet i Irland og de enorme tab på ejendomssektoren som en gruppe af dybt uansvarlige lokalbanker har påført sektoren.
Liikanen-rapporten til EU kommissionen vil jeg i øvrigt gætte på fører til en en opsplitning af Danske Bank og Nordea i to enheder: “investment banking" og “traditionel bankvirksomhed". Det hilser jeg velkommen.
Samtidig bliver risikovægtene på “investmenntbanking" nu sat markant i vejret, således at kapitalkravene matcher de faktiske – og meget betydelige – systemiske risici der ligger i spekulationsvirksomheden.
8. oktober 2012 kl. 20:38 #188704AnonymForfatter08-10-2012 20:38Ja det er ufatteligt at sektoren får lov til det politisk i disse her tider hvor poliktikerne har sat alle sejl ind på det indenlandske forbrug som vækstmotor og det er det som skal holde arbejdsløsheden i ave.
Ja reguleringen kommer der vel men spørgsmålet er vel mere hvornår det sker.
Som det ser ud nu skal skatteyderne først fylde sektorens slunkne kasser først før at den
reele implementering af reguleringen vil blive eksekveret i sektoren.
Om ikke andet så er der ihverfald kommet fornuft ind i reguleringensmekaniskmerne og endelig
adskillelse af den mere spekulavtive del fra bankernes kerneforretning reelt er.Tror også at det ville være sundt at en af de store systemiske vigtige banker fik lov at gå ned! Dette ville statuere skræk og advarsel til de mere risiko villige aktører og være godt for tilliden blandt de alm bank kunder og opfattelsen af at retsikkerhed og spillerregler skal være tilstede når banker som Danske Bank får storhedsvanvid
9. oktober 2012 kl. 17:09 #188750AnonymForfatter09-10-2012 17:09Sakset fra JP og igen er RKD udkåret til: “The winner takes it all"
Grotesk at politikerne ikke får det stoppet
———————————————-
Realkreditten undskylder stigende bidragssatser med øgede kapitalkrav.Men beregninger viser, at prisen hæves mere end nødvendigt.
Realkreditten skruer priserne væsentligt mere op, end branchen kan forklare ud fra stigende omkostninger fra nye kapitalkrav.
Netop de stigende kapitalkrav bliver ellers brugt som undskyldning for at hæve priserne på realkreditlån, men prisstigningen dækker også over en ren merfortjenste.
Det viser beregninger, som Morgenavisen Jyllands-Posten har fået foretaget af et konkret lån tilhørende en landbrugskunde i Realkredit Danmark. Realkreditselskabet har hævet prisen på kundens lån – den såkaldte bidragssats – med mere end 62.000 kr. på fire måneder, men har ifølge beregningerne kun merudgifter til at udstede lånene på omkring 40.000-45.000 kr.
RD: Der skal tjenes flere penge
Realkreditselskabet indrømmer da også, at der skal tjenes flere penge.
“Der er et behov for at øge indtjeningen og forbedre forrentningen af egenkapitalen, så vi også i fremtiden kan tilbyde vores kunder obligationer med en så høj kurs og lav rente som muligt," siger Carsten Nøddebo, adm. direktør i Realkredit Danmark.
Landmændenes interesseorganisation er rasende over, at realkreditsektoren spænder indtjeningsmusklen så meget.
“Som udgangspunkt er det urimeligt, at finanssektoren sender hele regningen fra kapitalkravene videre til landmændene. Man skal huske på, at de fleste bare har fulgt den rådgivning, som bankerne har ydet, så der burde tages et medansvar herfra. Men når sektoren så tilsyneladende hæver prisen mere, end stigningen i omkostningerne kan forklare, så falder kæden jo helt af," siger Lone Saaby, erhvervspolitisk direktør i Landbrug & Fødevarer.
Man er gået for langt
Dansk Erhverv frygter, at finanssektoren som helhed er ved at øge omkostningerne for meget ved at optage et lån.
“Vores fornemmelse er, at man nok er gået en smule for langt – ligesom i øvrigt myndighedernes regulering af finanssektoren er. Spørgsmålet er, om polstringen af bankerne og realkreditinstitutterne ikke har stået på længe nok nu, for det bør ikke blive ved, fordi det hæmmer væksten," siger Christian T. Ingemann, direktør i Dansk Erhverv.
Privatøkonomisk rådgiver Kim Valentin mener, at tiden er ved at være moden til at sætte vandtætte skotter op mellem bankerne og realkreditsektoren.
“Det styrker mig i, at det er ufornuftigt at lade banker eje et realkreditinstitut. Bankerne er i færd med at lave realkreditten om til bankforretning, og det ødelægger det gamle, velkendte realkreditsystem," siger Kim Valentin, adm. direktør i Finanshuset i Fredensborg.
Sådan har vi gjort
Det er en kompliceret affære at udregne realkreditinstitutternes omkostninger ved at udstede realkreditlån.
Vi har taget en kunde fra Realkredit Danmark og kørt hans lån gennem en meget kompliceret model, som sektoren anvender, når den vurderer boligers aktuelle markedsværdi.
Den bruges bl.a. til at beregne den såkaldt LTV – lånets størrelse i forhold til den aktuelle markedsværdi.
Hvis LTV’en overstiger 80 pct. af en boligs værdi eller oftest 60 pct. af en landbrugsejendom, skal realkreditinstituttet sætte kapital til side, som modsvarer dette – et krav, som blev indført sammen med SDO-lånene.
I dette konkrete tilfælde vurderer sektorens modeller, at denne bolig i dette område er faldet med 31 pct. fra 2011 til 2012.
Vi har valgt at holde fast i denne beregning, selvom en lokal ejendomsmægler ryster på hovedet over, at denne ejendom skulle være faldet med 31 pct. i værdi. Men realkreditinstitutterne vil være på den sikre side, så det er, hvad de ligger til grund.
Prisfaldet øger belåningsgraden. I dette tilfælde bliver Realkredit Danmark mødt af et øget kapitalkrav på 2,1 mio. kr.
Ekstra renteudgifter
Denne kapital finansieres typisk gennem såkaldte junior covered bonds. Et kig på Nasdaq OMX’s kurslister viser, at Realkredit Danmark har betalt 2,11 og 2,15 pct. for de seneste lån af denne type.
Det giver ekstra renteudgifter på godt 44.000 kr. Men Realkredit Danmark finansierer ikke hele kapitalkravet med junior covered bonds – en del af pengene kommer også fra ejeren, Danske Bank.
Ifølge eksperter overstiger renteudgifterne derfor formentlig ikke 35.000 kr. Oveni dette ekstra kapitalkrav kommer kreditvurderingsbureauerne ind fra sidelinjen.
Morgenavisen Jyllands-Posten har talt med et kreditvurderingsbureau for at få et indblik i, hvad det egentlig kræver af realkreditinstitutterne, og konklusionen er, at man skal lægge mellem 15 og 25 pct. oven i myndighedernes kapitalkrav.
Dermed ender de samlede ekstraomkostninger for Realkredit Danmark på maksimalt mellem 40.000-45.000 kr. Men selskabet har hævet kundens regning med mere end 62.000 kr.
-
ForfatterIndlæg
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.