Udgivet: Juli 2021
Ny ejendomsvurdering giver ikke udsigt til skattestigning – tværtimod
Formålet med den nye ejendomsvurdering er at få en beskatning, der afspejler dagens ejendomsværdier, og som fremover kan følge prisudviklingen på boligmarkedet. I udgangspunktet er det ikke meningen, at der på landsplan skal opkræves mere i skat på ejerboliger, faktisk rummer de nye regler om ejendomsvurdering samlet set en mindre skattelettelse.
Rabatordning i ejendomsvurdering sikrer mod højere skat
Når de nye ejendomsvurderinger træder i kraft, etableres der også en rabatordning der sikrer, at ingen boligejere, der har købt bolig inden 2024, skal betale højere samlede boligskatter i 2024, end med de nuværende skatteregler.
Rabatten gælder indtil man sælger sin bolig. Uanset dette er der nogle boliger, hvor skatten falder, og nogle boliger hvor skatten stiger – om ikke andet så for den næste ejer, hvilket betyder noget for dem, der overvejer at købe, og måske for salgsprisen for dem, der vil sælge.
Disse boligejere vil opleve en skattelettelse ifm. en ny ejendomsvurdering
- Boligejere, hvis ejendom ikke er steget så meget i værdi de seneste 20 år.
- Boligejere, hvis grundværdi allerede er steget meget, og som efter de gamle regler havde udsigt til stigende ejendomsskat (skat på grunden).
- Boligejere, der bor i hus i kommuner med mange ejerlejligheder.
- Boligejere, hvis bolig har en 2001 vurdering (ejendomsværdiskattegrundlag) der er relativ høj.
Disse boligejere vil opleve en skattestigning ifm. en ny ejendomsvurdering
- Boligejere, hvis ejendom er steget meget i værdi de seneste 20 år.
- Boligejere, hvor værdien af grunden i dag er vurderet forholdsvis lavt (typisk ejerlejligheder, der er steget meget i pris de seneste 20 år).
- Boligejere, hvis bolig har en 2001 vurdering (ejendomsværdiskattegrundlag), der er relativ lav.
- Kommende boligejere, der vil købe en bolig, der er steget meget de seneste 20 år. Med mindre de kan få ”kompensation” i form af lavere købspris.