Jens Hjarsbech
Mybankers cheføkonom Jens Hjarsbech hjælper danskerne med at forstå finansielle begreber og finde hoved og hale i det danske boliglåns marked.
- Mere end 15 års erfaring med den finansielle sektor, privat- og samfundsøkonomi
- Ekspertkilde i de danske medier
- Cheføkonom i Mybanker
Hvem er Jens Hjarsbech?
Som Mybankers cheføkonom hjælper Jens Hjarsbech danskerne med at forstå bank- og boligmarkedet, privatøkonomiske forhold og finansielle begreber.
Jens har mere end 15 års erfaring inden for nationaløkonomi og den finansielle sektor og er en hyppigt brugt ekspertkilde i danske medier.
Hans arbejde er med til at øge gennemsigtigheden og forståelsen af komplekse økonomiske emner for den brede danske befolkning.
”Jeg lægger stor vægt på, at analyse og formidling går hånd i hånd, og bestræber mig altid på at kunne forklare komplekse emner på en måde, så de er forståelige for folk uden ekspertviden inden for økonomi.”
Jens Hjarsbech.
Mere end 15 års erfaring med nationaløkonomi og den finansielle sektor
Jens er en fagligt bredt funderet økonom med mere end 15 års erfaring i den finansielle sektor.
Hans tidligere erfaringer har givet Jens en dyb forståelse af økonomiske kriser og deres påvirkning på banker og danskernes privatøkonomi, som han i dag bruger i hans daglige arbejde hos Mybanker.
Som Mybankers cheføkonom analyserer Jens bank- og boligmarkedet for bl.a. at øge forståelse af, hvordan bankerne fungerer, og hvilken betydning indlåns- og udlånsrenter, gebyrer, boligpriser osv. har for danskernes privatøkonomi.
Herudover dykker han ned i forbrugeradfærd i banksektoren og ser efter interessante tendenser og udviklinger i, hvordan Mybankers brugere forholder sig til deres egen økonomi, deres bank og samfundsøkonomien.
”Jeg lægger stor vægt på, at analyse og formidling går hånd i hånd, og bestræber mig altid på at kunne forklare komplekse emner på en måde, så de er forståelige for folk uden ekspertviden inden for økonomi.”
Jens Hjarsbech.
Tre spørgsmål til Jens:
Det kan være enormt svært som enkeltperson at skabe et fyldestgørende overblik over bankernes ydelser og priser. Derfor udfylder Mybanker en virkelig relevant rolle, da vi er med til at skabe gennemsigtighed og giver danskerne mulighed for at sammenligne bankerne direkte.
Desuden er bankernes ageren og rolle i samfundet ofte til debat, og som “mellemmand” mellem banker og forbrugere har vi en unik rolle i at forklare, hvad der er op og ned på en neutral måde, da vi både forstår forbrugernes ønsker og behov, men også hvorfor bankerne agerer, som de gør.
Min rolle er i høj grad at forklare komplekse begreber og forhold på en måde, der er forståelig for danskerne uden ekspertviden. Derfor er rollen som cheføkonom ikke kun selv at forstå de udviklinger og forhold, der gør sig gældende på området, men også at kunne omsætte det til et sprog, der er forståeligt for den brede befolkning.
På den måde er rollen en direkte forlængelse af Mybankers rolle i samfundet, nemlig at skabe større forståelse og gennemsigtighed på bankmarkedet.
Som samfund er vi afhængige af robuste og veldrevne banker, for de spiller en meget central rolle i vores økonomi.
Det stiller store krav til, at bankerne giver gode og rimelige forhold til forbrugerne, men det betyder også, at bankerne bliver nødt til at tjene penge for at være robuste nok til at kunne stå imod i krisetider.
Denne afvejning er vigtig for mig at have med i min analyse af bankmarkedet.
Forhåbentligt kan jeg hjælpe forbrugerne med at tage bedre privatøkonomiske beslutninger, der giver større økonomisk overskud i hverdagen.
Jeg holder bl.a. skarpt øje med både ind- og udlånsrenter, fordi det kan have en stor betydning for privatøkonomien at vælge de rigtige lån eller de rigtige indlånskonti.
Jeg håber også, at jeg er med til at give en større forståelse for hvilken type virksomhed, en bank er. For i valget af bank – og holdninger til banker – tror jeg mange glemmer, at banker er private virksomheder, der skal tjene penge.
Denne forståelse tror jeg også kan hjælpe folk med at forstå, hvordan de går ind i forhandlinger med bankerne.
Mediernes Ekspertkilde
Du har måske set Jens i medierne, hvor han ofte bliver refereret til som ekspertkilde på emner vedrørende boligmarkedet, bankernes ind- og udlånsrenter, investering og andre aspekter af privatøkonomi. Vi har samlet et lille udsnit af nogle af disse artikler:
- Børsen: “Er pristkrig udtryk for, bankerne har ophævet boligrentens naturlove?”
- Berlingske: “Det går den gale vej: Stribevis af banker sænker renten på indlån”
- BT: “Dugfrisk undersøgelse: Her er Danmarks 10 bedste banker”
- Finans: “Renter på boliglån tog stort dyk i maj måned – og meget tyder på, at det fortsætter”
- Finanswatch: “Store banker fåmælte om lavere renter: Cheføkonom ser tegn på kurs nedad”
- Tv2 Business: “Høje lejlighedspriser fastholder unge i dyre lejeboliger”
- Politiken: “Banker tilbyder konfirmander en særlig konto med gode renter. Men hold øje med detaljen”
Du kan også følge Jens på Linkedin, hvor han løbende opdaterer hans læsere på de nyeste trends og indsigter.
Mediernes økonomiekspert – nævnt 500+ gange det seneste år
Seneste artikler skrevet af Jens
Rentestatistik for oktober 2024
Læs artiklenFærre og færre danskere har lån i banken
Læs artiklenRentestatistik for september 2024
Læs artiklenNy rentenedsættelse fra ECB – Hvad betyder det for dig?
Læs artiklenRentestatistik for august 2024
Læs artiklenNordmænd og svenskere har reageret mere på stigende opsparingsrenter end os danskere
Læs artiklenTips, tricks, begreber og forklaringer i øjenhøjde
Få Jens’ gode råd med på farten
Jens optræder i en række af podcasts, hvor han bl.a. diskuterer emner som boligfinansiering, privatøkonomi, pension og meget mere.
Tjen kassen i banken - 'det er nemt, og det er en del penge'
Vi ser nærmere på, hvordan du får dine penge til at vokse sig til et langt større beløb nede i din egen bank. Der er flere muligheder. Og så hører vi om cheføkonomen bedste besparelse og det dummeste, han nogensinde har sparet penge.
Spar kassen i banken - 'det er en decideret finte'
Vi er på jagt efter besparelser nede i banken - og der er en hel del at komme efter. Vi snakker også lidt om kontanternes rolle i det danske samfund - og får anekdoter om at være en del af Nationalbanken og Den Europæiske Centralbank, hvor dagens gæst, Jens Hjarsbech, har haft sin daglige gang.
Om Mybanker
Mybanker er en dansk virksomhed, der arbejder på at bygge bro mellem borger, samfund og banksektoren. Med vores service kan du gratis få tilbud fra flere banker i én ansøgning og vi har gjort det hurtigt og nemt at foretage bankskiftet, når vi har fundet det rigtige match til dig.
I 20 år har vi oversat snørklede bankbegreber til let forståeligt sprog. Det fortsætter vi med. Vi vil nemlig gerne gøre danskerne endnu bedre til at forstå deres økonomi, så de kan investere deres penge rigtigt, få råd til den rigtige bolig, og tage styringen over deres finanser.
Vores stemmer i samfundet
I Mybanker har vi over 40 års erfaring med finansbranchen. Derfor ser vi det som vores pligt at råbe vagt i gevær, når vi ser, at der er noget galt. Vi har fx givet vores besyv med, da politikerne behandlede aftalen om et ÅOP-loft på kviklån og du vil måske have set os i pressen, hvor vi sidste år var citeret mere end 500 gange.
Vores services og produkter
Mybanker samarbejder med mere end 50 banker og låneudbydere, som tilbyder en lang række produkter inden for boligfinansieringsløsninger f.eks. boliglån, realkreditlån, andelsboliglån, og produkter inden for lån til private, f.eks. forbrugslån, privatlån, samlelån og billån.
Lyt til andre podcasts med Jens
Lyt til andre podcasts med Jens
Får du investeret din pension rigtigt, og har du de rette forsikringer?