Lån til lejlighed

Ansøg og sammenlign finansiering til din drømmelejlighed

  • Få flere tilbud i én ansøgning
  • Vi samarbejder med 30+ banker
  • Gratis og uforpligtende at bruge Mybanker

Indhent tilbud

Lån til lejlighed

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Sådan fungerer det

Du skal igennem nogle få step, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt den rette bank for dig.

Fortæl om dine behov og ønsker

Vi indhenter tilbud fra banker der matcher

Vi finder de banker, der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

Vælg den bank der passer dig

Vælg det tilbud som passer bedst til dig, og skift herefter nemt til din nye bank.

Lån til ejerlejlighed

Lån til ejerlejlighed

Du kan finansiere op til 80% af en ejerlejligheds samlede værdi via et realkreditlån. De resterende 20% skal du enten låne i banken eller komme med i form af en opsparing.

Der kan være stor forskel på, hvad de forskelle banker kan tilbyde dig af realkreditlån og banklån. Derfor er det altid en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige banker.

Indhent flere uforpligtende tilbud på realkreditlån og banklån i blot én ansøgning. Vi gør det tunge arbejde for dig, du skal blot fortælle os lidt om din økonomi og vælge det tilbud som passer bedst til dine behov og din privatøkonomi.

Indhent tilbud

Lån til andelslejlighed

Hvis du er på udkig efter finansiering til din nye andelsboliglejlighed, er du ofte på udkig efter et andelsboliglån.

Et andelsboliglån er specifikt designet til dig, der ønsker at låne til en andelsboliglejlighed. Selvom du ikke kan finansiere din andelsbolig via et billigt realkreditlån, har du stadig mulighed for at få en fordelagtig rente på dit andelsboliglån.

Den bedste løsning er at indhente tilbud på andelsboliglån fra de forskellige banker. På den måde får du både et billigt lån, men også et lån, som er skræddersyet til din privatøkonomi.

Indhent tilbud

Sammenlign nemt tilbud på lån til lejlighed

Hvad koster et lån til lejlighed?

Er du i tvivl om hvor meget du skal betale hver måned for et lån? Bare rolig. Med Mybankers låneberegner, kan du nemt sammenligne forskellige lån og teste din egen pris afhængigt af lånetype og hvor meget du skal låne.

Ejerlejlighed
Andelsbolig
kr.
kr.
Din udbetaling skal mindst være 5% af boligens værdi
Hvor længe vil du låne?
10 år
30 år
Du kan normalt låne op til 80 % af boligens pris som realkreditlån og 15 % som banklån. Din egen udbetaling skal være mindst 5 %.
Du kan normalt låne op til 95 % af boligens pris som banklån. Din egen udbetaling skal være mindst 5 %.
Der var en fejl ved beregningen, prøv at ændre dine indstillinger eller vent et øjeblik.
Månedlig ydelse
Indhent tilbud
Detaljer om banklån
Realkreditlån med fast rente, hvor renten ikke ændrer sig i lånets løbetid.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert 5. år.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert halve år.
Månedlig ydelse
Indhent tilbud
Realkreditlån
Løbetid
10 års afdragsfrihed
Banklån
Løbetid
Realkreditlån med fast rente, hvor renten ikke ændrer sig i lånets løbetid.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert 5. år.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert halve år.
Månedlig ydelse
Indhent tilbud
Realkreditlån
Løbetid
10 års afdragsfrihed
Banklån
Løbetid
Realkreditlån
Banklån
Realkreditlån
Banklån
Detaljer om realkreditlån
Detaljer om banklån
Vis flere detaljer

Hvilket lån skal du vælge?

Når du skal skrue dit realkreditlån sammen, er der en række valg, du skal tage. Disse valg kan have stor betydning for dit lån og din økonomi.

Realkreditlån og banklån

Det er de færreste, som ikke finansierer deres nye bolig med et realkreditlån. Med et realkreditlån kan låne op til 80% af ejendommens samlet købsværdi. Modsat de fleste lån, låner du pengene via et realkreditinstitut. Det er som regel det institut, som din bank samarbejder med, som du tager et realkreditlån igennem. Det er helt normalt at skift bank for at få et bedre tilbud på realkreditlån. De resterende 20% kan du finansiere enten via et banklån eller egen formue.

Som udgangspunkt skal du altid have 5% af ejendommen værdi som udbetaling. Hvis du kommer med 5% i udbetaling, kan du låne op til 4 gange din årsindkomst med et realkreditlån. Hvis du har 10% i udbetaling, kan du få lov til at låne 10%. Du kan altså låne 20% mere, hvis du kan lægge 10% i udbetaling.

Hvad er bidragssatser?

I forbindelse med dit realkreditlån, betaler du løbende et bidrag til realkreditinstituttet, hvor du har dit realkreditlån. Bidraget kan ses som et administrationsgebyr, som realkreditinstituttet opkræver for at administrere realkreditlånet for dig.

Bidragssatser, det bidrag du skal betale, bliver udregnet på baggrund af din restgæld og kan variere fra institut til institut. Jo større din restgæld er i form af realkreditlånet, jo højere vil bidragssatsen typisk være. Det afhænger desuden også af, hvilken type lån du har, og om realkreditlånet er med eller afdragsfrit.

Du kan tjekke, hvordan bidragssatser ser ud for de forskellige realkreditinstitutter på Mybankers side – bidragssatser

Skal du vælge fastforrentet lån eller variabel forrentet lån?

Når du skal vælge hvilket slags lån, der skal finansiere din nye lejlighed, skal du beslutte dig, for om du skal have et fastforrentet eller variabelt forrentet lån. Som navnet lyder, har et fastforrentet lån en fast rente i hele lånet løbetid. På den anden har et variabelt forrentet lån en rente, der kan variere gennem lånets løbetid.

Som udgangspunkt kan det for mange være økonomisk fordelagtigt at vælge et lån med en variabel rente. Især for mennesker med luft i deres økonomi og har råd til udsving i låneydelsen. Der er dog stadig grunde til at vælge et lån med fast rente.

Tre grunde til at vælge fast rente:

  1. Du forventer, at renten stiger
  2. Du kan ikke kan ikke håndtere renteudsving for en variabel rente
  3. Du har ikke råd til at renten stiger

Det er i sidste ende helt op til dig om, du vælger at gå med et lån med fast eller variabel rente. Du kan læse Mybankers gode råd om – Realkreditjunglen: Fast eller variabel rente?

Hvis du føler, du farer vild i realkreditjunglen eller mister overblikket, kan det være en ide at søge økonomisk rådgivning. Mybanker samarbejder med en række uvildige økonomiske rådgivere, som står klar til at hjælpe dig på vej.

Forskellige typer af lejlighedslån

Om du skal låne til en ejerlejlighed eller andelslejlighed, er du kommet det rette sted. Mybanker samarbejder med en lang række danske banker, som både tilbyder lån til ejerlejlighed og andelslejlighed. Der er stor forskel på, hvordan du finansiere de to slags boligtyper. Vi kigger på de to muligheder og fortæller dig, hvordan du finder den bedste boligfinansiering, der er skræddersyet til din økonomi.

Finansiering af ejerlejlighed

Når du vil købe en ejerlejlighed, har du mulighed for at finansiere boligkøbet med et realkreditlån og et banklån, også kaldet et boliglån. Med et realkreditlån kan du låne op til 80% af en ejerboligs samlet værdi. De resterende 20% kan du finansiere med et banklån og egen lomme.

Hvis du ønsker at købe en lejlighed, skal du som udgangspunkt altid have 5% af ejendommens samlet værdi i udbetaling.

Find det bedste realkreditlån

Hvad er det bedste realkreditlån og banklån? Der findes ikke ét realkreditlån og banklån, som er bedst for alle mennesker. Det kommer an på din økonomiske situation og din risikovillighed.

  1. Det en god ide at lægge et budget. På den måde får du et økonomiske overblik over din indkomst og udgifter. Samtidig efterspørger flere banker et budget, i det du ansøger om et realkreditlån.
  2. Indhent tilbud fra flere forskellige banker. Ingen banker er billigst på alt, men alle banker er billigst på noget. Derfor snyder du dig selv for en mulig besparelse, hvis du ikke forhøre dig hos flere banker og sammenligner tilbud.
  3. Undersøg dine muligheder for et realkreditlån i dag.

Finansiering af andelslejlighed

Når du vil købe en andelslejlighed, har du mulighed for at finansiere lejlighedskøbet med et andelsboliglån. Et realkreditlån er nemlig ikke en mulighed. Med et andelsboliglån kan du finansiere op til 95% af andelsboligens pris. Som med alle andre boligkøb, skal du som minimum kunne lægge 5% af andelsboligens værdi i udbetaling.

Find det bedste andelsboliglån

Som med realkreditlån, findes der ikke ét andelsboliglån, som ikke er bedst for alle. Banker sammensætter ikke andelsboliglån på samme måde.

Nogle banker deler lånet op. De giver dig f.eks. en fordelagtig rente på de første 80% af andelsboliglånet, og en højere rente på det restende lån. Hvis du har de resterende 20% i form af f.eks. en opsparing kan dette lån være det bedste for dig.

Andre banker tilbyder den samme rente på hele lånet. Dette lån kan eksempelvis være til dig, der ikke har den store opsparing liggende.

Det kan altså være fordelagtigt for dig at undersøge, hvad de forskellige banker kan tilbyde dig. Der kan muligvis være penge at spare. Undersøg dine muligheder i dag for et andelsboliglån.

5 overvejelser før du låner til lejlighed

  1. Hvor meget kommer du med i udbetaling
    Det beløb du kan komme med som udbetaling har stor betydning for, hvor meget du kan få lov til at lån og i sidste ende, hvilken lejlighed kan købe. For at kunne låne til en lejlighed skal du som minimum have 5% i udbetaling. Hvis du har 5% af lejlighedsprisen som udbetaling, kan du få lov til at låne op til 4 gange din årsløn. Hvis du har 10% af lejlighedsprisen som udbetaling, kan du få lov til at låne op til 5 gange din årsløn. Du kan altså låne 20% mere, hvis du kommer med 10%, i stedet for 5% i udbetaling.
  2. Husk andre udgifter
    Undersøg hvilke andre udgifter du kommer til at skulle betale, i forbindelse med et boligkøb. Der er mange udgifter, som du skal betale, når du køber en lejlighed. Hvis du køber en ejerlejlighed, skal du være opmærksom på udgifter som f.eks.: Tinglysning Etableringsomkostninger for lån
  3. Læg et realistisk budget
    Hvis du vil give dig selv det bedste overblik og forudsætning, skal du starte med at lægge et realistisk budget. Ved at lægge et budget, kan du skabe dig et overblik over din økonomi og vurdere, hvor stort dit råderum er. Du kan bruge Mybankers budgetskabelon
  4. Hvor stort er dit råderum?
    Det er meget forskelligt, hvor mange penge du kan undvære af din månedlige indkomst. Det kan være en god ide at overveje, for stort et økonomisk råderum du har til at betale af på lån og renter. Husk at være realistisk.
  5. Er timingen den rigtige?
    Der kan være mange grunde til, at du vil købe en lejlighed. Måske står du over for en flytning eller måske en familieforøgelse? Hvis boligkøbet ikke haster, kan det måske være at vente og spare flere penge sammen. Jo mere du kommer med som udbetaling, jo flere penge kan du låne. Uanset hvad, er det op til den enkelte at vide om timingen er den rigtige.

Hvad kan du låne til ejerlejlighed?

Det er altid en god ide at starte boligjagten med at undersøge, hvor meget du kan låne til en lejlighed.

Som udgangspunkt kan du låne fire gange din årsindkomst, hvis du har 5% af lejelighedens samlet værdi i udbetaling. Dette er ens for alle. Hvis I er to der ansøger om et realkreditlån, kan I låne fire gange jeres samlet årsindkomst. Det kan altså være en fordel at være to om boligfinansiering.

Hvis du kommer med 10%, kan du få lov til at låne op til fem gange din årsindkomst. Der kan altså være stor forskel på, hvad du kan låne, og hvad din nabo kan låne. Hvis du vil vide, hvad lån til lejlighed vil koste dig, kan du bruge Mybankers smart boliglånsberegner helt gratis og uforpligtende.

Hvor meget kan jeg låne til bolig?

Indtast dine oplysninger nedenfor. Så giver vi dig et estimat på hvor meget du kan låne til boligkøb.

Du kan købe bolig for

3.225.000 kr.

Vær på forkant – hav styr på dokumenterne

Uanset om du indhenter tilbud på finansiering til lejlighed, bil eller andet, er det vigtigt, du har styr på de dokumenter banken kommer til at efterspørge. Hvis du er smart, kan det være en fordel at have styr på dokumenterne inden du begynder at undersøge, hvad de forskellige banker kan tilbyde dig af lån. Nedenfor har vi listet en række dokumenter, som bankerne typisk efterspørger.

  • Salgsopstilling på den specifikke ejerbolig
  • Sidste 3 måneders lønsedler for dig og din mulige samlever – De fleste får tilsendt deres lønseddel på E-boks
  • Budget over faste indtægter og udgifter
  • Skatteoplysninger – Du finder disse på Skat
  • Pensionsoplysninger (hvis der er pension) – Du finder disse på pensioninfo

Sådan finder du det billigste lån til lejlighed

Du er måske på udkig efter det billigste lån til lejlighed, men du ved ikke, hvad du skal kigge på, når du sammenligner låntilbud. Skal du fokusere på renten, ÅOP eller diverse omkostninger.

Udover de punkter vi kommer med nedenfor, kan det have stor betydning, om du vælger et lån med fast eller variabel rente. Vi kommer ind på fordele og ulemper for begge låntyper ovenfor. Vi fokuserer udelukkende på rente, ÅOP og diverse omkostninger nedenfor.

Rente

Mange tror at en lav rente er lig med et billigt lån. Men det er ikke altid udfaldet. Du kan sagtens have et lån med en lav rente, men med høje omkostninger. Renten er den ydelse, du betaler for at låne penge i en given løbetid. Renten varierer fra lån til lån, og bliver udregnet som en procentdel af lånets beløb.

Det er aldrig en dårlig ide at holde øje med renten, men da renten bliver medregnet i ÅOP, og til tider kan være misledende, skal du ikke stirre dig blindt på dette renten.

ÅOP

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Dette tal fortæller dig, hvad lånet vil koste dig hvert år i hele lånets løbetid. Det dækker blandt andet over de omkostninger, du vil skulle betale i forbindelse med oprettelsen af lånet, samt lånets renter. Du kan derfor med ro i maven bruge ÅOP som rettesnor, når du sammenligner lån. Du kan kun bruge ÅOP i forbindelse med sammenligning af lån, hvis alle lånene har samme løbetid. ÅOP er et tal, du altid kan bruge når du vil lån penge. Det er nemlig lovpligtigt at låneudbydere oplyser låntager om dette tal.

ÅOP dækker bl.a. over:

  • Etableringsomkostninger
  • Administrationsgebyrer
  • Rente og månedlig ydelse
  • Tinglysningsomkostninger, f.eks. ved køb af ejerlejlighed

Diverse omkostninger

Her i blandt finder f.eks. etableringsomkostninger. Etableringsomkostninger er de gebyrer en bank eller pengeinstitut tager for at oprette dit lån. Etableringsomkostninger kan have stor betydning for lånet samlet ÅOP. Husk at disse omkostninger kan forhandles med bankerne.

Der er dog nogle omkostninger, som du ikke kan forhandle med banken om, f.eks. tinglysning. Disse omkostninger skal alle mennesker betale.

 

Lån til indskud til lejlighed

I det du skal flytte i en leje-lejlighed, skal du betale et indskud. Det er ikke alle, der har mulighed for at finansiere et lejelighedsindskud fra egen lomme, og derfor kan det være en mulighed at lån til indskud til lejlighed. Indskuddet er ofte 3 gange husleje i form af et depositum og 3 gange forudbetalt husleje. Vi giver et eksempel nedenfor:

Eksempel: en lejlighed med en månedlig husleje på 8000 kr.

8000 kr. x 3 = 24.000 i depositum

8000 kr. x 3 = 24.000 i forudbetalt husleje

Samlet depositum = 48.0000 kr.

Låneudbydere har alle forskellige priser og krav til optagelse af denne slags forbrugslån også kaldet privatlån. Derfor er det altid en god ide at undersøge markedet og sammenligne tilbud. På den måde er du sikker på at få et lån, der passer bedst til din privatøkonomi.

Selvom det kan være fristende at låne flere penge, end du har brug for til indskud, skal du huske, at du skal betale lånet tilbage med renter. Du skal altså kun lån 100.000 kr., hvis du har brug for 100.000 kr. Du kan nemt finde andre slags lån, så som lån 10.000 kr., lån 20.000 kr. og lån 50.000 kr.

Vi har lavet en guide til dig, der leder efter et lån til indskud

Mybanker – din guide gennem finansverdenen

Mybanker har gennem 20 år oversat snørklet bankbegreber til let forståeligt sprog, og det forsætter vi med. Vi hjælper utallige danskere hvert år med alt fra private banking, samlelån til opsparing.

Vi vil gerne gøre dig endnu bedre til at forstå din økonomi. Med den vision som drivkræft har vi etableret et kæmpe artikelunivers, hvor du kan blive klogere på f.eks. privatøkonomi, forbrugslån, investering, indeksfonde, børneopsparing m.m.

Hvad koster et lån til ejerlejlighed?

Mybankers låneberegner kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvad du kan låne til en ny ejerlejlighed, og hvad lånet kommer til at koste dig.

Hvad kan jeg købe bolig for?

Et godt sted at starte er at finde ud af, hvad du kan købe bolig for. Boligberegneren hjælper dig med at finde ud af, hvor meget du kan købe ny bolig for. Beregneren tager udgangpunkt i din egen privatøkonomi.

Hvad koster et lån til andelslejlighed?

Mybankers låneberegner kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvad du kan låne til en ny andelslejlighed, og hvad lånet kommer til at koste dig.

Lån til lejlighed - Det spørger andre om

Hvad koster det at låne til andelslejlighed?

Når du vil låne til en andelslejlighed, kan du ikke finansiere købet med et realkreditlån. Flere og flere banker har dog det man kalder andelsboliglån. Med et andelsboliglån har du stadig mulighed for at finansiere din andelslejlighed med et lån med en lav rente.