Lån til sommerhus

Find finansiering til dit drømme sommerhus.

  • Fortæl os om dit behov
  • Vi indhenter tilbud blandt 30+ banker
  • Vælg det tilbud der matcher dig bedst

Start ansøgning

Lån til sommerhus

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Hvad koster et lån til sommerhus?

kr.
kr.
Din udbetaling skal mindst være 5% af boligens værdi
Hvor længe vil du låne?
10 år
30 år
Du kan normalt låne op til 75 % af boligens pris som realkreditlån og 20 % som banklån. Din egen udbetaling skal være mindst 5 %.
Der var en fejl ved beregningen, prøv at ændre dine indstillinger eller vent et øjeblik.
Månedlig ydelse
Detaljer om banklån
Realkreditlån med fast rente, hvor renten ikke ændrer sig i lånets løbetid.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert 5. år.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert halve år.
Månedlig ydelse
Realkreditlån
Løbetid
10 års afdragsfrihed
Banklån
Løbetid
Realkreditlån med fast rente, hvor renten ikke ændrer sig i lånets løbetid.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert 5. år.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert halve år.
Månedlig ydelse
Realkreditlån
Løbetid
10 års afdragsfrihed
Banklån
Løbetid
Realkreditlån
Banklån
Realkreditlån
Banklån
Detaljer om realkreditlån
Detaljer om banklån
Vis flere detaljer

Sådan fungerer det

Du skal igennem nogle få step, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt den rette bank for dig.

Fortæl om dine behov og ønsker

Udfyld vores formular med dine behov, ønsker og din nuværende økonomi.

Vi indhenter tilbud fra banker der matcher

Vi finder de banker, der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

Vælg den bank der passer dig

Vælg det tilbud som passer bedst til dig, og skift herefter nemt til din nye bank.

Finansier dit nye sommerhus

Udlev din drøm om et sommerhus

Går du med tanken om at købe dit drømme sommerhus, så kan du låne op til 75% af sommerhuset værdi med et realkreditlån. Du kan altså næsten få samme billige finansieringsmodel som ved et helt almindeligt boligkøb.

Lad Mybanker hjælpe dig

Det kan være tidskrævende at kontakte flere forskellige banker på egen hånd. Hos Mybanker kan du indhente tilbud fra flere forskellige banker med én ansøgning. Du kan altid forvente personlige lånetilbud, når du ansøger via Mybanker.

Indhent tilbud

Beregn lån til sommerhus

Start med et overblik over din økonomi

Opskriften til et overskueligt og nemt boligkøb starter altid med et overblik over din økonomi. På den måde kan du have en realistisk tilgang til din nuværende økonomi og en ide om, hvordan købet af et sommerhus vil påvirke din økonomi.

Inden et boligkøb, uanset om du vil købe et sommerhus, andelsbolig eller ejerbolig, kan det være en ide at gøre sig nogle tanker omkring boligkøbet.

Indhent tilbud

Hvem er Mybanker?

Vi har lavet en video til dig, der gerne vil vide mere om, hvad vi kan hjælpe dig med.

Finansiering af sommerhus

Når du er på udkig efter et sommerhus eller fritidshus, kan det være fordel at vide, hvad du kan købe sommerhus for. På den måde forelsker du dig ikke i et for dyrt sommerhus. Du kan udregne dit råderum på mange forskellige måder. F.eks. kan du selv udregne din økonomi, få din bankrådgiver til at hjælpe dig eller blot bruge Mybankers låneberegner nedenfor. Indtast dine oplysninger og få et overslag på, hvad du kan låne til sommerhus.

Du kan låne op til 75% af boligens pris med et realkreditlån. Det er næsten lige så meget, som du kan låne ved en ejerbolig og til samme rente. De resterende 25% skal du selv finansiere i form af en udbetaling og eventuelt et lån i banken. Hos Mybanker kan du indhente tilbud på både realkreditlån og banklån.

 

Beregn: Hvad koster lån til sommerhus

Hvis du endnu ikke har fundet dit drømmehus, men gerne vil vide, hvor meget du kan låne, kan du bruge Mybankers låneberegner ovenfor. På den måde kan du få en ide om, hvor dyrt et sommerhus du kan købe. Det kan f.eks. betyde, du må gå kompromis med nogle af dine ønsker. Uanset grunden til at bruge vores låneberegner, kan det være en god ide at vide, hvor meget du kan købe sommerhus for.

Hvad koster det at låne 1 million til sommerhus?

Du står måske og skal købe et sommerhus også kaldet et fritidshus. Derfor spørger du måske dig selv om, hvad koster det at låne en million til sommerhus. Det ville være rart, hvis vi havde et entydigt svar på spørgsmålet, men prisen på et lån afhænger både af din økonomi, hvilken type lån du vælger og hvilken form for sikkerhed, du kan stille. Når du skal købe et fritidshus eller sommerhus, har du mulighed for at få et realkreditlån. Et realkreditlån er generelt det billigste lån, du kan få.

Realkreditlån – sommerhus

Et realkreditlån bruges til at finansiere huskøb, herunder ejerboliger og fritidshuse. Lånet bliver udstedt af realkreditinstitutter, ofte det realkreditinstitut din bank arbejder sammen med. I Danmark findes der 4 realkreditinstitutter.

Med et realkreditlån, har du mulighed for at låne op til 75% af sommerhusets værdi. Det kræver kun, at du stiller det nyindkøbte sommerhus som sikkerhed. Det betyder at banken kan tage sommerhuset, hvis du ikke tilbagebetaler lånet. De resterende 20% kan du enten finansiere via din egen lomme, f.eks. din opsparing eller et sommerhuslån/boliglån fra banken. De sidste 5% skal du selv komme med i form af en udbetaling. De sidste 5% kan ikke finansieres via et lån, de 5% skal finansieres via din egen opsparing.

Lån til sommerhus i friværdi

 

Boliglån til sommerhus

Et boliglån, også kaldet et banklån, optages typisk i forbindelse med, at du skal finansiere 75-95% af dit fritidshus eller sommerhus. Et boliglån bliver udstedet af bankerne og er typisk dyrere end et realkreditlån, da bankerne ikke har lige så stor sikkerhed for deres lån som realkreditinstitutterne. Det er desværre ikke noget, du kan lave om på.

 

Lån til sommerhus i friværdi

Typisk er sommerhuset det andet huskøb du gør dig. Mange har allerede købt deres helårsbolig (ejerbolig), inden de udforsker markedet for et sommerhus. Hvis dette er tilfældet, så kan du udnytte din friværdi i din ejerbolig og finansiere en del af sommerhuslånet med friværdien.

Lad os sige et sommerhus koster en million. Typisk vil du låne 75% i form af et realkreditlån og de resterende 25% via egen opsparing eller et banklån. Et realkreditlån har den suverænt laveste rente og er derfor også det billigste lån, du finder. Et banklån er på den anden side et relativt dyrt lån i forhold til et realkreditlån.

Hvis du har friværdi i din ejerbolig, kan du undgå det dyre banklån. Du låner 75% af sommerhuset værdi via et realkreditlån (svarende til 750.000), men så låner de resterende 25% procent (svarende til 250.000) i din ejerboligs friværdi. Det betyder du slipper for at betale den høje rente på banklånet.

Det er kun blevet billigere at låne til sommerhus

Præcis som overskriften – er det kun blevet billigere at låne sommerhus. Tidligere kunne du højest finansiere 60% af sommerhusets værdi med realkreditlån. I dag kan du låne helt op til 75% af sommerhusets værdi. Det er næsten lige så meget som et realkreditlån til ejerbolig. Muligheden for den høje finansiering via et realkreditlån har gjort det billigt at lån til sommerhus. Samtidig er renten faldet en del de sidste par år. Alt sammen har bidraget til billig finansiering af sommerhus.

Du kan læse mere i artiklen: Få drømmen om et sommerhus opfyldt – så billigt er det

Kom i gang

Værd at vide når du køber sommerhus/­fritidshus

Der er en række emner, som er værd for dig at vide for dig, der vil købe et sommerhus eller fritidshus. Nedenfor finder du en række punkter, som kunne være nyttige for dig.

Hvad skal du have overblik over?

Ved et boligkøb er det altid en god ide at komme velforberedt til mødet med banken. Derfor er det en god ide at have et overblik over din økonomi samt diverse dokumenter, du skal sende til banken.

Skal du leje dit sommerhus ud?

Hvis du har købt et sommerhus, går du måske også med ideen om at leje sommerhuset ud. Udlejning af sommerhuset kan sagtens være et fornuftigt supplement til finansieringen af sommerhus. Du skal dog være opmærksom på, at der er specielle regler for udlejning.

Overvejer du at købe kolonihave?

En kolonihave kan være et godt supplement til en lejlighed i byen. Med en kolonihave kan du hurtigt og nemt få græs mellem tæerne og komme ud under den blå himmel. Men skal du vælge kolonihave eller sommerhus? Du skal være opmærksom på at et kolonihavehus er anderledes end et sommerhus på flere punkter.

Hvad er en kolonihave?

En typisk kolonihave:

  • Ligger i byzoner
  • Har en grund på maksimalt 400 kvadratmeter
  • Ligger i en haveforening
  • Er let tilgængelig med bil eller offentlig transport

 

Lån til kolonihavehus

I forbindelse med lån til en kolonihave er reglerne ikke de samme i forhold til lån til sommerhus. Derfor har man som udgangspunkt to muligheder. Har man en bolig i forvejen, kan man tage lån i boligens friværdi, hvilket vil sige at man tager et lån i din boligs værdistigning og kan derfor låne pengene som realkreditlån.

Den anden mulighed er at låne pengene som et banklån, hvor mange tilbyder et decideret kolonihavelån. Da du ikke kan finansiere et kolonihavehus med et realkreditlån, er du nødt til at pengene som et kolonihavelån, også kaldet et banklån. Nedenfor kan du se låneeksempel, hvor et kolonihavehus finansieres via et kolonihavelån.

Der tages udgangspunkt i lån til en kolonihave til 550.000 kr. Med 20 års løbetid og 5% udbetaling. Den pålydende rente er 4,95%, herudover er der omkostninger til banken på 3% af hovedstolen og 1750 kr. +1,45 % af købesummen til tinglysningsafgift.

 

Lån til kolonihavehus

 

Realkreditlån til kolonihaven – udnyt friværdien

Ofte er en kolonihave folks andet boligkøb, da mange ofte allerede har en bolig. Hvis du bor i en ejerbolig eller ejer et sommerhus og har betalt af på dit realkreditlån eller prisen på boligen er steget, har du højest sandsynligt friværdi i din bolig. Du kan nemlig bruge friværdien som finansiering af en kolonihave. På den måde kan du gøre fordel af den lave rente på realkreditlånet. Det er en smutvej til at kunne finansiere dit kolonihavehus med et realkreditlån.

Mybanker dykker længere ned i købet af kolonihaven i artiklen: ”Køb kolonihave: sådan låner du pengene”

 

Kolonihavelån

4 gode råd til sommerhus­køberen

Mybanker giver dig fire gode råde til dig som sommerhuskøbere.

1
Afklar dine behov

Når du er på udkig efter et sommerhus, kan der være mange ønsker til både pris, størrelse og placering. Derfor kan det være en god ide at overveje dit behov på forhånd. F.eks. skal sommerhuset have en bestemt placering? Skal der være plads til 6 eller 10 personer? Osv. Det er svært at finde et sommerhus, som lever op til alle dine krav og behov, uden at du selv bygger dit sommerhus. Derfor skal du altid overveje, hvad du vil gå på kompromis med.

2
Udgifter og vedligeholdelse

Husk et sommerhus også har udgifter og skal vedligeholdes. Mange kommer til at glemme, at et sommerhus har udgifter og skal vedligeholdes, da sommerhuset kun bruges i en kort periode hvert år. Hvis du overvejer at udleje dit sommerhus, skal du være opmærksom på at dine udgifter stiger. Derudover skal du være mere opmærksom på vedligeholdelsen af sommerhuset, da det hurtigere vil blive nedslidt.

3
Hvad er grunden til at du vil købe et sommerhus?

Mange mennesker vælger at købe et sommerhus, da de gerne vil have et frirum fra hverdagen. Men nogle ser også et sommerhus, som en udskiftning af f.eks. deres lejelighed. Hvis det sidst nævnte er tilfældet for dig, burde du overveje at flytte i hus. Der er nemlig altid udgifter forbundet med et lån i form af f.eks. renter, etableringsomkostninger, administrationsgebyrer, etc.

4
Se sommerhuset som et frirum - ikke en investering

Når du køber en bolig, skal du kun gøre det, hvis du har et behov – ikke fordi du er ser boligen som en investering. Dette gælder i særdeles hel et sommerhus. Hver gang den danske økonomi er ramt af en krise er sommerhuspriserne noget af det første, som bliver ramt. Derfor er sommerhuspriserne meget mere sårbare overfor udsving end helårsboliger. Dertil er det også svært at forudsige, om et sommerhus er en investering eller ikke.

Skal du renovere sommerhuset?

Går du med tanken at renovere sommerhuset, er der flere måde du kan finansiere lånet på. Ofte kan en klat maling gøre underværker, men sommerhuse kræver til tider en renovering. En omgang maling kan de fleste finansiere via deres egen opsparing, men måske leder du efter et lån til renovering. Mybanker kan hjælpe dig i gang med din renovering ved at indhente låntilbud til renovering.

 

Overdragelse af sommerhus

Hvis du går med tanken om at overdrage dit sommerhus til din børn, kan det betale sig at starte i dag. På den måde kan du undgå arveafgiften, der er en afgift, dine børn ellers skal betale for overdragelsen.

På grund af 15 procentreglen, som er en særlig skattepraksis, er det muligt at undgå noget af arveafgiften. Du skal dog være hurtig. Snart kommer de nye ejendomsvurderinger fra staten. Hvis du regner med, at prisen på dit sommerhus stiger, er det en god ide at give sommerhuset videre i dag.

Du kan læse om alt finten i artiklen – Undgå arveafgift: Giv sommerhuset til børnene

Mediernes ekspertkilde: Nævnt 500+ gange det seneste år

Indhent tilbud på lån til dit nye sommerhus

Ansøg i dag og vælg det bedste tilbud på finansiering af dit drømme-sommerhus.