Jyden

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 28 i alt)
  • Jens Hjarsbech
    Indlæg
  • Hatten af for et fantastisk stykke arbejde og analyse. Håber den må sætte gang i tankerne på de ansvarlige parter.

    Til lisgram

    Tak for diverse interessante link. Jeg skal love for det gav debat i sin tid – for og imod indekskonti. Men når man taler om effektiv opsparing kunne man vel næppe forestille sig at “højeste rente" skulle blive noget som midler på anfordring – det rækker min fantasi ikke til, og der var da også banker der kørte kampagner med virkelig gode renter for at få kunder i hus. At det så ændrede sig på et tidspunkt, som det også fremgår af debatten og hvorfor renten på indekskonti ikke skulle være lige så god som på andre pensionskonti, er vel efter de mærkelige afgørelser i ankenævn.

    Jeg kan imidlertid frygte at den manglende interesse fra statens side for ordentlig behandling af kunder med indekskonti kan skyldes det der på side 85 i publikationen “Bank og særlige indlån" 2 udgave af Lennart Lynge Andersen og Tanja Jørgensen (Forlaget Thomson) hvor der står “Ordningen ophørte, efter som man frygtede at den ville blive for dyr for staten som yder et indekstillæg."

    Til lisgram,

    Ja det ville ellers være dejligt hvis Morten Pihl kunne få endnu en Cavlingpris på dit vigtige emne (så ville det nok give genlyd langt omkring), men det er selvfølgelig kun “ussel mammon" og ikke sundhedsområdet som han og Tea Krogh Sørensen på JP sidst har beskæftiget sig med på bedste måde.  Vi må håbe der er en anden journalist  der har læst din flotte fremlægning og tager sagen op – det er tidligere sket med noget de har fanget her i debatten på mybanker som jeg husker det. Hvis du kunne få Ældresagens blad til at bringe noget vil det jo også komme bredt ud, der oplag er over 700.000 eksemplarer tror jeg. Aller bedst vil det selvfølgelig være hvis Ældresagen ville køre en retssag mod staten, som jeg virkelig mener har svigtet i denne sag, og ladet pengeinstitutterne agere helt ved siden af uden at gribe ind. Godt nok fik Ældresagen ikke umiddelbart medhold i sagen i Højesteret i september 2023, men fortolkningen af højeste rente mener jeg der burde været grebet ind overfor for mange år siden da den de første gange var i ankenævn mv. Jeg ved ikke hvad man skal være uddannet i for at forstå det. Jeg har desværre ikke kunnet finde debatten fra folketinget i forbindelse med lovgivningen for indførelse af indekskontrakter for rigtig længe siden.

    I sagen fra Højesteret får du ret i dine betragtninger om udbetalingsperioden – her skulle den have været 10 år og blev vist 4 år 9 mdr. – altså under halvdelen af den aftalte udbetalingsperiode.

    Men det er jo hel vildt at vi som borgere skal behandles på den måde, fordi man ikke kan finde ud af tingene i statens administration – her tænker jeg også på licensmomssagen – sådan noget burde ikke kunne forekomme.

    Men jeg betaler gerne en kontingentforhøjelse til  Ældresagen hvis de vil køre en sag.

     

     

    Til lisgram.

    Jeg tror ikke jeg kan tilføre Jyllandsposten yderligere oplsysninger end dem de allerede har bearbejdet i nogle store artikler i årenes løb.

    16. maj 2020. Indekskontrakter bliver udhulet.

    14. oktober 2018 Dagens tegning. Brev fra Nordea (din bank) om sidste rate på indeks.

    6. oktober 2018 Lav rente koster på udbetalingen

    3.november 2012 Usikkert hvor mange år pensionshit rækker. Guldpapirerene der blegnede.

    3.oktober 2011  Bankrod

     

    for lige at nævne nogen der kan findes i Jyllandspostens arkiv.

    Jeg er kommet til det punkt at der nok kun er den hårde vej tilbage, hvis der skal rettes op på dette urimelige foretagne – nemlig en retssag. Det er jo meget beklageligt at hvor ombudsmanden, forbrugerombudsmanden og andre ikke er/vil gå ind i sagen.

    Jeg tror ikke selv på at f.eks. et Borgerforslag kan samle 50.000 underskrifter, men det ville være dejligt hvis Ældresagen f.eks ville køre en retssag, eller hvis der kunne komme en sag med fri proces ligesom den der køres om licensmoms, hvor vi vel er ca. 300.000  borgere der bakker op om.

     

    Du har jo gjort et fantastisk forarbejde med dit første indlæg, og det synes jeg da du kunne sende  evt. med et link til debatten på mybanker til politikere, aviser mv. Kunne det ikke også blive optaget i Ældresagens medlemsblad der udkommer i et meget stort oplag ?

    Til dine sidste spørgsmål om min personlige ordning så er mine udbetalinger startet i 2013 med variabel grundrente. De er under udbetalingen blevet forrentet med mellem 0 og 2 %. De bliver forhøjet til minimumsudbetalingen med 213 kr. pr.. måned. Jeg har regnet ud at udbetalingsperioden vil stoppe efter 12 år.

     

     

     

    Til lisgram.

    Mine indekskontrakter er oprettet i 1970 hvor jeg var 24. år. De blev oprettet med en rente på 9% og en overrente på 2 % altså i alt 11 %, og den rente tror jeg faktisk holdt i nogen år frem i tiden til den i 1978 blev 14 %. I 1980 var renten på alt jo hel vildt høj, og hvad indekskontoen gav den gang ved jeg ikke, men man kunne på 24 måneders opsigelse få 18 % med rentegaranti i 5 år. på en opsparingskonto i pågældende bank, så renten på indekskontoen var også god. Vi flyttede vores indekskonti første gang i 1982, derefter i 1990 og 1995 og 1999 for at få en rimelig rente efter tidens forhold. Senere flytninger kan jeg ikke se på kontrakten da der så var kommet edb ind i billedet. Før  mybanker kom på gaden med sammenligning af rentesatser har vi fulgt det lidt i dagens aviser og forbrugerrådets pengeguide, så vi har ikke ofret megen tid på det ud over at følge med i aviserne. I pengeguiden kan jeg se at den 10.februar 1995 var der en forskel fra 2,75 % for de laveste renter til 7 % for dem der gav mest. Den 30.maj 2009 kan jeg i Jyllandspostens arkiv set at Nordea f.eks. gave 0.75 % i rente, mens Lunde-Kvong Andelskasse gav 5 %, så meget store forskelle i disse løsrevne eksempler – og som vi ikke kan bruge til noget i dag udover historien.

    Senere har der her på mybankers debatside været indlæg som f.eks er startet 3.maj 2010, og jeg har selv forsøgt startet lidt debat den 5. januar 2012 om “Hvorfor er penge på en indekskonto ikke lige så gode som på andre pensionskonti" for da var det ved at gå helt galt med renten på indekskonti. Også 24. januar 2015 startede jeg en tråd om renten.

     

    Men desværre har det hele ikke betydet noget særligt, da “alle" næsten var lige glade med inkekskonti.

     

     

    Fantastisk arbejde du har lavet – desværre uden det store resultat, hvad vi er mange der er kede af, da vi er i samme situation som dig.

    Desværre er det nok ikke kun hos ombudsmanden at der er manglende kompetencer, men ud over det har der i mange år været en fuldstændig ligegyldighed med denne ordning fra alle sider hvilket er skræmmende i et retssamfund.

    Vi har her " i huset" flyttet vores indekskontrakter ca. 10 gange mens vi indbetalte for at få så høj indlånsrente som mulig men den lille konkurrence der trods alt var mellem nogle pengeinstitutter. Men viden hos de forskellige pengeinstitutter om produktet blev efterhånden lig nul. Sparekassen Nørre Nebel var efter vores opfattelse en af dem der havde rigtig mange kunder på produktet og nogle medarbejdere der var godt inde i reglerne.

    Men tak for indsatsen og et godt indlæg

    Har fået et svar fra Vurderingsstyrelsen der slet ikke har sagsbehandlet min henvendelse, men et intetsigende ligegyldigt svar med henvisning til oplysninger på deres hjemmeside.

    Og så i dag ny skandale om vurdering af andelsboliger.

     

    Ny må der gribes ind, når de ikke selv kan finde ud af at stoppe dette børne cirkus uden der er en voksen til stede.

    I lørdagsudgaven (18.11.2023) af Jyllandsposten har Lars Nielsen en af sine udmærkede artikler – denne gang om  2 økonomiske eksperter der finder fejl i forskudsopgørelsen – hvor bl.a.ejendomsværdiskatten var faldet helt ud på grund af systemfejl. Så der kommer hele tiden nye varianter til i dette cirkus.

     

    Få nu en voksen til at STOPPE alt dette i vurderingsstyrelsen – det kan ikke gå hurtigt nok. Nogen der ved hvor langt ombudsmanden er i sagen ?

    Beklager tastefejlene i næstsidste linie der skulle stå “ingen" 2 steder og ikke igen .

    Så har vi balladen. Vurderingsstyrelsen oplyser at de har ændret ca. 100000 vurderinger inden overførslen til forskudsregistreringen (Det ligger noget over hvad de mente der var fejl i), men jeg kan se masser af ejendomme i området hvor jeg bor der ikke er ændret – et enkelt der er til salg har fået en mere realistisk vurdering, men gade op og gade ned er der ellers ikke ændret noget og grundværdien er himmelråbende over den samlede ejendomsværdi og nu overført til forskudsregistreringen, til trods for at der er klaget for 2 måneder siden, har været massiv avisomtale osv.  Igen fik det altså stoppet. Igen voksen på tilstede. Vil skatteministeren forstsætte med dårlige undskyldninger ?

     

    Nyt indlæg i BT her i aften.

    Hvad sker der midt i ugen hvis ikke tingene er rettet i forskudsopgørelserne ? Hvem vil lægge navn til ? Skatteministeren ?

    Få det nu stoppet.

     

     

     

     

     I Morgenavisen Jyllandsposten 2. november 2023 har Martin Kaae besøgt tidligere ejendomsmægler  Preben Boye Jørgensen der har kortlagt store nye problemer i  ejendomsvurderingerne som rammer skævt i store dele af Danmark, og han har henvendt sig til Skatteministeriet, Vurderingsstyrelsen og en kreds af politikere med begrænset respons og skatteminister Jeppe Bruus ønsker ikke at kommentere de oplysninger om skævheder der er fundet frem til. Lad nu en voksen komme på banen og få det stoppe inden der sker overførsler til forskudsregistreringerne – det vil jo formentlig blive nærmest umuligt at få det rettet hvis det når ind i systemerne.

    STOP det nu

    Du har ret i at Bank Norwegian er en af mulighederne ligesom Santanders muligheder ligner disse. Er det over 500.000 er Saxo Bank så en af mulighederne. Det går lidt langsomt for flere af bankerne at få forhøjet deres renter efter Nationalbankens renteændringer, så det der gælder den ene dag gælder måske ikke den næste, men heldigvis ser der ud til at være lidt mere konkurrence, også fra de traditionelle pengeinstitutter.

    Helt enig i max. ca. 743.000 kr.

    Indlånsrente

    in: Bankskifte #396651

    Jeg må konstatere at det stadig går trægt med at få indlånsrenten op hos mange pengeinstitutter. Cibor 3 ligger ved udgangen af februar på ca. 2,98 % og det afspejles ikke generelt i indlånsrenten. Hvis man er på udkik efter bedre indlånsrenter så afspejler sammenligningen her på siden dog ikke hele sandheden da der tilsyneladende er banker der har bedre indlånsrenter end dem der fremgår på sammenligningssiden, også udover de ændringer der f.eks er sket idag, som nok ikke er nået at blive rettet, så der må være nogen der ikke indberetter alt, hvad det så kan skyldes. Så bedre tilbud kan findes på nogle bankers hjemmesider.

    Coop Bank 2022

    in: Bankskifte #396393

    Mor51

    Muligvis kunne Lunar være en mulighed med en supplerende konto. Man slipper nok ikke for gebyr, men man kan beholde sin gamle bank.

    Du har ret I at Coop Bank er meget beskedne med deres indlånsrenter, dog giver de på lønkonti mv. i modsætning til mange andre banker hvor man skal have pengene på specielle konti for at få rente. Renten kan dog så blive en del bedre end i Coop Bank.

    Hvis I går i gang med at kikke på indlånsrente her på mybankers sammenligning, så må jeg konstatere at den ikke er ajourført og der er fejl i den i forhold til bankers hjemmeside, så tag ikke det hele for pålydende.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 28 i alt)