morsdreng

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 98 i alt)
  • Jens Hjarsbech
    Indlæg
  • Du oplyser ikke hvornår huset blev sat til salg,, men man må have regnet med at det ville være sket senest 31.12.2024. Desværre er mæglernes forslag til udbudspriser ikke nødvendigvis udtryk for en realistisk salgspris, da mæglerne konkurrerer indbyrdes om at få flest huse til salg, og her er en høj pris desværre et konkurrence-parameter. At ejendomsmæglernes opgaver er at sælge huse bedst muligt kan desværre også føre til urealistiske vurderinger og udbudspriser. Jeg har kendskab til sager hvor salgsprisen efter 3 år lå 25% under mæglers oprindelige prisfastsættelse. Selv om du sælger andelsboligen kan du meget vel ende med en fremtidig salgspris som ligger væsentligt under den nuværende udbudspris. Det er derfor en mere indlysende løsning, at få fastsat en realistisk pris for huset ved hurtigt salg indenfor f.eks. 3 måneder end at sælge lejligheden over hals og hoved.

    At klage til bankens Klageansvarlige og derefter til Ankenævnet er næppe vejen frem. Ankenævnet kan IKKE pålægge banken at yde lån, frigive sikkerheder m.m. og kan derfor næppe stoppe en allerede igangsat inkassosag om end en sådan IKKE må startes under sagens forløb ved Ankenævnet..

    Mit råd er, find en lokal advokat gerne med kendskab til finansieringsret og drøft sagen med ham, men henblik på et efterfølgende møde med banken, som evt. også kan indebære skift af mægler, hvis dette er muligt. Banken HAR ydet dig mellem finansieringen og har derfor pengene ”ude at svømme” hvilket må tale for, at man kan finde en mindelig løsning. Til gengæld bør du være indstillet på at nedsætte udbudsprisen, hvis advokaten og en eventuel ny/anden mægler også finder det nødvendigt. At fastholde den nuværende – muligvis urealistiske udbudspris – er IKKE vejen frem. Det forudsætter at du beholder lejligheden og satser på salg af huset på grundlag af en revideret udbudspris.

    Kreditorbeskyttede midler kan bl.a. anvendes til køb af værdipapirer og/eller oprettelse af selskab. For at få et autoritativt svar bør du kontakte en professionel sagkyndig (advokat) som er omfattet af en ansvarsforsikring. Du kan IKKE baserer dine dispositioner på rådgivning fra anonyme rådgivere fra internettet, hvis faglige baggrund eller mangel på samme du ikke kender.

     

     

    RKI question

    in: Privatøkonomi #402145

    Fra RKI/Experians hjemmeside

    Hvis du skylder mere end 1.000 kroner, og vores kunde har dokumentation for skyldforholdet, bliver oplysningen om din registrering tilgængelig for Experians kunder. Det kommer til at påvirke din kreditværdighed, og du vil få svært ved at opnå kredit hos alle de virksomheder og forretninger, der bruger Experian.

    That means On the contrary,  that your debt is either UNDER DKK 1,000 or that your creditor has no documentation for the claim. and that the information is NOT passed on to others. The purpose is only to get you to react.

    Mon ikke opsigelsesgrunden fremgår af realkreditselskabets skrivelse?

    Det er almindeligt at pengeinstitutters lån forfalder til indfrielse i tilfælde af låntagers død. Har din far været ejer eller medejer af huset kan dette være grunden til opsigelsen, hvis I ikke har sørget for at din mor overtager ejendommen og realkreditlånet efter forudgående godkendelse fra realkreditselskabet.

    I stedet for at søge råd her, bør du gå i dialog realkreditselskabet for at finde ud af, hvad årsagen til opsigelsen er og hvad din mor kan gøre ved dette.

    Søg på ”rentefrit familielån” og du vil findee vejledninger og koncepter til gældsbrev – nogle endda gratis. For at undgå at lånet af Skat anses som afgiftspligtig gave eller arveforskud, er det vigtigt at lånet kan kræves indfriet med  kort varsel, f.eks. 14 dage. Ved långivers død skal lånet naturligvis tilbagebetales, eller modregnes i den arv som låntager vil modtage efter den afdøde långiver.

    Søger du på ”gaveafgift ved lån fra udlandet” finder du en artikel fra BDO revision om emnet. Søger du på ”afgifter ved arv og død for fok som bor i udlandet” finder du en artikel fra advokatkæden Ret og Råd fra 2021 af advokat Anne Broksø hvis essens er, at der også bør søges notar eller advokatrådgivning i långivernes hjemland- Italien,  udover dansk advokatbistand til udfærdigelse af gældsbrevet og  gavebreve vedrørende evt. afdrag på gælden.

    I skal være særligt opmærksomme på, at gælden forældes efter 10 å såfremt den ikke afdrages, alternativt 10 år efter betalingen af sidste afdrag. Samt at arvingen efter dine italienske svigerforældre som udgangspunkt vil være din kone og ikke dig.

     

    Som hovedregel kan man søge offentlig gældssanering ca. 5 år efter gældens stiftelse, forudsat at man har afklarede økonomiske forhold (en fast indkomst som gør det muligt at lægge et budget). En gældssanering vil typisk gå ud på, at du skal afvikler en del af din gæld, efter at der er afsat et rådighedsbeløb til dækning af dine godkendte faste udgifter samt leveomkostninger. Den del af din gæld som skal afvikles ifølge gældssaneringskendelsen skal som hovedregel afvikles over 5 år.

    Søger man gældssanering i fortsættelse af sin konkurs er reglerne mere lempelige, f.eks. er afviklingsperioden kun 3 år (i stedet for 5) og der er intet krav om afklarede økonomiske forhold.

    Det havde derfor været en fordel, hvis du havde oplyst, om du har søgt offentlig gældssanering under konkurs og begrundelsen for at din gældssanering blev nægtet.

    At du har fået afslag på offentlig gældssanering behøver IKKE betyde, at du er afskåret fra at søge på ny en gang i fremtiden.

    Til dit spørgsmål om din gæld følger med hvis du flytter til udlandet er svaret både ja og nej. Flytter du eksempelvis til Tyskland, kan dine danske kreditorer forsøge at inddrive deres tilgodehavende hos dig. Det skal naturligvis ske i Tyskland og efter de tyske regler og vil derfor være dyrere og mere besværligt for dine kreditorer end hvis det skulle ske i Danmark, men umuligt er det ikke. Men din danske gæld flytter IKKE automatisk til Tyskland, bare fordi du flytter til det pågældende land.

    I dit sted ville jeg ikke foretage en ”panik flytning” til udlandet men undersøge, hvorfor du ikke har kunnet få en offentlig gældssanering og eventuelt forsøge igen på et senere tidspunkt. I den mellemliggende periode bør du ikke foretage dispositioner som vil kunne hæmme en senere ny ansøgning om gældssanering. Du kan evt. søge gratis rådgivning hos den offentlige retshjælp eller en af de instanser som yder gratis gældsrådgivning. Du kan også finde oplysninger på internettet.

    Du har efterspurgt en gratis fremtidsfuldmagt udarbejdet af en Professionel, hvem det så end måtte være?

    Det undrer mig derfor, at du nu lægger en hjemmelavet skabelon op, hvoraf dele ser ud til at være ”sakset” fra Justitsministeriets koncept A til fremtidsfuldmagter og anmoder om at få råd og vejledning fra læserne på denne side. Du kender ikke de evt. rådgiveres forudsætninger.

    I øvrigt må jeg som ”professionel” advare imod, at man uden at have forudsætningerne ændrer på og laver tilføjelse til koncepter man har fundet rundt omkring, især når man for små penge kan købe koncepter/ skabeloner og vejledninger på nettet udarbejdet af forskellige advokatfirmaet, bl.a. af Familieadvokaten.dk til en pris på 250 kr. Hvilken skal ses i sammenhæng med, at alene notarbekræftelse af din digitale underskrift på fuldmagten koster 300 kr. og senere et gebyr på p.t. 1.010 kr. til Familieretshuset når fuldmagten skal træde i kraft.

    Hvis du ønsker konkret advokatrådgivning eller du ikke selv kan registrere din fremtidsfuldmagt i Det digitale tinglysningssystem og indhente Notarens bekræftelse af din digitale underskrift, kan du søge advokatbistand, men så bliver prisen væsentlig høre end 250 kr.

    Det kan erfaringsmæssigt blive en dyr fornøjelse selv at kaste sig ud i opgaver man normalt vil benytte rådgivere til

     

    Om fostret/barnet som ventes har juridisk retsevne eller skal tælles med i husstandens størrelse er uden betydning for svaret på det stillede spørgsmål.

    Sagen drejer sig om, at lånsøger har tilbageholdt eller giver urigtige eller vildledende oplysninger som kan have betydning for långivers bevilling af lånet. Det kan ifølge de fleste pengeinstitutters vilkår føre til, at lånet/kreditten opsiges uden varsel. Juridisk kan det også være tale om svig iht. aftale- og/eller straffeloven

    Spørgeren er ikke forpligtet til at oplyse om sin graviditet, MEN skal oplyse om sine kommende økonomiske forhold vedrørende indkomst og udgifter/rådighedsbeløb som følge af graviditeten. Da evt. manglende oplysning er sanktioneret ifølge bankens bestemmelser for lån/kreditter og ifølge aftale- og/eller straffeloven, er der tale om en juridisk forpligtelse – også selv om der ikke direkte findes en § herom.

    Låneansøger har derfor både juridisk og moralsk pligt til at ”spille med åbne kort”.

    På borger.dk er der en henvisning til Justitsministeriets vejledning til fremtidsfuldmagter, som indeholder flere koncepter til fuldmagter.

    Ældresagen har også flere koncepter til fremtidsfuldmagter ? deres egne, som kaldes pårørende fuldmagt.

    fra Mybankers note om børneopsparing:

    Der kan indsættes op til 6.000 kr. pr. indkomstår og højst 72.000 kr. i alt i hele bindingsperioden. Kontoen skal være bundet i minimum 7 år. Bindingen må dog tidligst udløbe ved barnets fyldte 14. år og må længst vare til og med udgangen af det kalenderår, hvor barnet fylder 21 år. Der kan oprettes én børneopsparing pr. barn. Både forældre, bedsteforældre, oldeforældre og plejeforældre kan indbetale på kontoen.

    Ovennævnte svar er derfor IKKE helt korrekt.

    Børneopsparing er lov-/regelbunden, mens børnebørnskonto og gavekonto er noget de enkelte banker selv har fundet på. Derfor kan du lade kontoen stå som børnebørnskonto i Sydbank, eller flytte indeståendet  til en gavekonto i Danske Bank.

     

    Du kan på Ældresagen læse mere om kassekredit og ældrechecken.

    Kun en kassekredit med pant i fast ejendom regnes for og tælles med når din likvide formue skal opgøres.

    Dit “problem" er, at du/I har 200.000 kr. ståede i likvider som langt overskrider grænsen for hvornår I kan få ældrecheck. Det kan en kassekredit IKKE ændre på.

    Billån

    in: Forbrugslån #399387

    Ja det passer – hvis bilen er finansieret med ejendomsforbehold. Men IKKE hvis du har givet banken løsørepant i bilen eller billånet er uden sikkerhed.

    Søg på “ejendomsforbehold tilbagelevering" og gå ind på FDM´s opslag om spørgsmålet som indeholder en beskrivelse og vejledning.

    Når du ikke har krav på lønudbetalingen som er indgået på en konto som ikke tilhører dig, skal du naturligvis holde dig langt fra alle forsøg på at få beløbet udbetalt til dig. Det bør i øvrigt ikke være muligt, når du ikke ved i hvilket PI pengene er indsat og når kontohaver ikke er dig.

    Send en mail til din arbejdsgiver hvor du oplyser, at du ikke har krav på lønnen som er indsat på en konto som ikke er din.

    Din arbejdsgiver/dennes Pengeinstitut skal herefter kontakte det PI hvor kontoen føres og forklare sagen. Efter at have modtaget henvendelsen om den forkerte indbetaling på sin konto, kan beløbet med kontohavers accept returneres til afsender.

    Hvis kontohaver ikke reagerer på henvendelsen fra sit PI, kan dette oplyse din arbejdsgiver/dennes bank om navnet på den som uretmæssigt har modtaget beløbet. Herefter kan det være nødvendigt for afsender at anlægge retssag mod indehaveren af kontoen med  krav om tilbagebetaling af det fejlagtigt indbetalte beløb..

    Er et beløb først indgået på en konto, kan det som hovedregel ikke returneres uden kontohavers tilladelse/accept..

    Udenlandsk Check

    in: Privatøkonomi #397560

    Man skal være meget skeptisk når udlændinge (private eller Pengeinstitutter) tilbyder at udlåne penge til en privat person i Danmark.

    Långivers kendskab til danske forhold og sprog må formodes at være ringe eller IKKE eksisterende, hvilket gør en kreditvurdering af låntager vanskelig eller umulig. Betaler låntager ikke sin gæld, er den udenlandske långiver uden kendskab til sine inddrivelsesmuligheder i Danmark, som først kan ske, når en dansk dom har dømt dig til at betale gælden til udlændingen

    Ofte går hele ”øvelsen” ud på, at låntager skal betale diverse gebyrer til långiver i forbindelse med lånebe- handlingen og inden lånet kan udbetales. Om låntager nogen sinde får udbetalt lånebeløbet er tvivlsomt.

    Vil du låne penge hos en dansk långiver, skal du typisk oplyse dit cpr-nummer, identificere dig med billed- legitimation eller MIT-ID, oplyse om din indkomst f.eks. ved fuldmagt til at långiver kan hente dine skatte- oplysninger via E-skat, dit budget m.m. Få oplysninger vil betyde en dårligere kvalitet af kreditvurdering, som långiver vil kompensere for meden højere rente.

    Du må selv afgøre, om du finder det betrykkende at en ubekendt udenlandsk långiver er i besiddelse af dit cpr. nummer, kopi af billede legitimation samt diverse oplysninger om dig. Jeg går ud fra, at du er bekendt med risikoen ved at give andre oplysninger om din PIN-koder og/eller koderne til NEM-ID eller MIT-ID.

     

     

    Hvidvaskning

    in: Privatøkonomi #397067

    Hvis du ikke giver banken de oplysninger den beder om, vil kontoen blive lukket og forholdet vil blive indberettet til Hvidvasksekretariatet.  Det burde ikke være noget problem, når du har givet en forklaring her.

    Du kan på nettet finde diverse vejledninger bl.a. Finansrådets brocure og forskellige Pengeinstitutters vejledninger angående forholdet.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 98 i alt)